Navigation

JOLTS: afname vacatures - vriendelijk voor markten - grotere kans pauze rente

De JOLTS data leidt tot lagere yields en hogere aandelen. De data kan een reden zijn voor de FED om in september te pauzeren met de renteverhogingen.

Vrijdag komen de werkgelegenheidscijfers uit. Als deze ook een mindere groei vertonen neemt de kans zelfs toe dat er helemaal geen nieuwe renteverhogingen meer komen.

De aanname is nu echter nog te voorbarig en vooralsnog blijft de verwachting dat de rente nog één keer met 25 basispunten wordt verhoogd. Dat is trouwens ook geen verstoring voor de onderliggende aandelen en reeds algemeen verwacht.

De JOLTS-data laten zien dat het aantal vacatures daalde op de laatste werkdag van juli naar 8,8 miljoen.

Het aantal aanwervingen en het totale aantal afvloeiingen veranderde weinig en bedroeg respectievelijk 5,8 miljoen en 5,5 miljoen.

Binnen het totale aantal ontslagen daalde het aantal vertrekkende werknemers tot 3,5 miljoen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.