Navigation

Duitsland BBP - als verwacht gekrompen - juist bullish voor risk assets

In het vierde kwartaal van het afgelopen jaar is de Duitse economie opnieuw gekrompen met 0,3 procent op kwartaalbasis, zoals economen hadden verwacht. Op jaarbasis bedroeg de krimp van de Duitse economie in het vierde kwartaal 0,2 procent. Over heel 2023 daalde het Duitse bruto binnenlands product met 0,3 procent.

Juist bullish voor risk assets

Deze gegevens zijn geen verrassing. Het brengt een renteverlaging door de ECB dichterbij. Duitsland blijft de economische motor van Europa. Wij vatten het nieuws zelfs als bullish op voor aandelen. De krimp past binnen de verwachtingen en vergroot de kans op een snellere renteverlaging door de ECB. En juist een lagere rente kan een gunstig effect hebben op aandelen en andere risico-activa.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.