Navigation

ADP banen: toont minder groei - visie

In augustus is de werkgelegenheid in de particuliere sector in de Verenigde Staten volgens het ADP-rapport minder sterk gestegen dan verwacht.  Dit rapport biedt een onafhankelijk en frequent overzicht van de arbeidsmarkt in de particuliere sector op basis van werkelijke salarisgegevens van meer dan 25 miljoen Amerikaanse werknemers.

Deze cijfers kunnen afwijken af van de officiële werkgelegenheidscijfers die aanstaande vrijdag worden gepubliceerd. Niettemin is de kans groot dat de markt deze cijfers als positief zal beschouwen en zal interpreteren als een teken dat de rente mogelijk een top nadert. Of er een directe reactie volgen op aandelen is afwachten, omdat de markten ook kunnen wachten op de gegevens van vrijdag.

De data van ADP

Volgens ADP is de werkgelegenheid in de particuliere sector in augustus met 177.000 banen gestegen en zijn de jaarlijkse lonen ook met 5,9 procent gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar.

Nela Richardson, Chief Economist bij ADP, merkte op: "De banencijfers voor deze maand sluiten aan bij het tempo van banengroei vóór de pandemie. Na twee jaar van sterke groei die verband houdt met het herstel, maken we de overgang naar duurzamere stijgingen in lonen en werkgelegenheid nu de economische impact van de pandemie afneemt."

ADP National Employment Report: Private Sector Employment Increased by 177,000 Jobs in August; Annual Pay was Up 5.9%
/PRNewswire/ -- Private sector employment increased by 177,000 jobs in August and annual pay was up 5.9 percent year-over-year, according to the August ADP®…

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.