Navigation

VS groei langzamer in tweede raming BBP: PCI vriendelijk geen verstoring

De groei van de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal is naar beneden bijgesteld, zoals blijkt uit een nieuwe schatting. Ook de consumentenprijsindex (PCE) liet een daling zien. Vooral dit gegeven kan als gunstig worden beschouwd voor de markten. Voor de Federal Reserve (Fed) is dit een belangrijk meetinstrument.

De gegevens geven aan dat er inderdaad een grotere kans is op slechts één renteverlaging door de Fed van 25 basispunten. Hoewel het nog wat vroeg is om dat nu al met stelligheid te zeggen, is de mogelijkheid dat de Fed de rente niet meer zal verhogen zelfs iets toegenomen. Op dit moment blijft de verwachting nog steeds dat de rente eenmaal met 25 basispunten zal worden verhoogd ergens bij de komende vergaderingen.

De gegevens in deze data kunnen worden gezien als positief voor de onderliggende trend van aandelen op de iets langere termijn. Het blijft aangeven dat dalingen correcties zijn er niet een nieuwe beartrend. De trend blijft dus onderliggend ongewijzigd en opwaarts, althans aan de hand van deze gegevens.

De economie is met 2,1 procent gegroeid in het tweede kwartaal. Dit is lager dan de eerdere schatting van 2,4 procent groei van het bruto binnenlands product.

Daarnaast heeft de consumentenprijsindex (PCE) een stijging van 2,5 procent laten zien, vergeleken met 4,1 procent in het eerste kwartaal en 2,6 procent in de eerste raming. De raming voor de kernprijsindex, die de inflatie zonder volatiele voedsel- en energieprijzen meet, is afgenomen van 3,8 naar 3,7 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.