Navigation

Duitsland inflatie: vertraagd sneller dan verwacht - geeft ruimte aan ECB

De Duitse inflatie is in januari gedaald tot 2,9% op jaarbasis, aanzienlijk lager dan de 3,7% van de voorgaande maand. De data maken de kans op een renteverlaging door de ECB weer groter.

Tot nu toe werd er rekening mee gehouden dat de ECB de Fed zou volgen. Maar de reactie van traders op deze data is dat de ECB wel eens zijn eigen weg kan gaan kiezen en zelfs eerder kan overgaan tot een renteverlaging. De data tonen immers aan dat we misschien zelfs wel desinflatie krijgen (niet te verwarren met deflatie), wat de ECB extra ruimte geeft om te manoeuvreren.

In november bedroeg de inflatie 3,2%. Economen hadden een inflatie van 3,4% verwacht voor januari. Op maandbasis stegen de prijzen in januari met 0,2%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.