Navigation

Frankrijk: inflatie hoger dan verwacht - kans op afname blijft aanwezig

Uit voorlopige cijfers blijkt dat de consumentenprijzen in augustus harder zijn gestegen. Hoewel dit een tegenvaller is, is de kans volgens ons toch groot dat de inflatie zal afnemen. Dit wordt vooral toegeschreven aan de verzwakking van de economie en onderliggende factoren die bijdragen aan de afname van de inflatie. Dit data van vandaag zal waarschijnlijk niet direct leiden tot een verandering in het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Op jaarbasis was er een toename van 4,8 procent, in vergelijking met de berekende inflatie van 4,3 procent in juli. In augustus 2022 lag de inflatie in Frankrijk op 5,9 procent. Op maandbasis stegen de consumentenprijzen in augustus met 1,0 procent, na een stijging van 0,1 procent in juli.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.