Navigation

Markten: eerste week 2024 - Fed notulen - banen data en kans goedkeuring spot Bitcoin ETF's

In de eerste week van 2024 moeten we alweer snel aan de slag vanwege een aantal macro economische cijfers die op de agenda staan. Bij bedrijven is het nog rustig, hoewel er wel vooraankondigingen kunnen zijn.

Wat betreft economische data komen vanaf dinsdag gegevens van de inkoopmanager-indices uit in verschillende landen wereldwijd. Op woensdag zal de aandacht uitgaan naar de Fed en de notulen van de laatste beleidsvergadering. Nadat chairman Powell eerder een Fed Pivot aangaf zullen deze notulen letter voor letter door beleggers worden gelezen om te kijken of het renteoptimisme terecht is.

Van de 8 Fed-vergaderingen in 2024 verwacht de markt dat, na niets te doen in januari, elke daaropvolgende vergadering de Fed de rente gaat verlagen. Dat zijn in totaal 7 renteverlagingen volgend jaar. Dat betekent dat de officiële Amerikaanse rente minimaal met 175 basispunten zou dalen.

Of dat ook zal gebeuren betwijfelen wij. Wel zal de rente dalen, maar deze verwachting is wel erg positief.

Dat geldt ook voor de ECB, waar de markt rekent op een verlaging van de rente met 150 basispunten in 2024.

Vrijdag wordt ook een belangrijke dag met inflatiecijfers voor de eurozone en de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers die uitkomen.

Mocht Reuters gelijk hebben, dan wordt het ook een spannende week voor cryptobeleggers. Volgens Reuters kan de SEC op dinsdag of woensdag al Bitcoin spot ETF-uitgevers informeren dat ze toestemming krijgen om de week daarop te lanceren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.