Navigation

Maersk: ziet zelf tekorten en vertragingen - verhoogt prijzen vanaf 15 september

Maersk, het Deense scheepvaartbedrijf, wordt geconfronteerd met wereldwijde tekorten aan apparatuur en capaciteit (industry-wide equipment and capacity shortages). Maersk laat ook weten dat, terwijl deze uitdagingen persisteren, de vraag van klanten onverminderd hoog blijft voor de diensten die het bedrijf aanbiedt.

Het is toch wel opvallend dat zelfs de vervoerder van spullen zelf last heeft van problemen in de apparatuur en capaciteit. Dit gaat automatisch de economie al wat afremmen, maar het feit dat het bedrijf ook prijzen weer gaat verhogen, kan ook tijdelijk tot extra inflatie leiden. Tevens blijft de vraag bij klanten hoog, wat juist weer wijst op nog steeds een groei van de economie. Het bericht van Maersk is niet verrassend.

De huidige situatie in de Rode Zee en de Golf van Aden leidt tot aanzienlijke vertragingen in havens, wat de logistieke problemen verder verergert, aldus Maersk. Hierdoor ziet Maersk zich genoodzaakt om de prijzen te verhogen met ingang van 15 september.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.