Navigation

Magnificent 7: grootste bijdragers winst S&P 500 vierde kwartaal

Magnificent 7: grootste bijdragers winst S&P 500 vierde kwartaal

Een aantal bedrijven van de Magnificent 7 heeft de afgelopen weken recordhoogtes bereikt op de aandelenmarkt, wat bijdraagt aan de stijging van de waarde van de S&P 500. Er wordt verwacht dat de bedrijven in de Magnificent 7 de winst van de S&P 500 voor het vierde kwartaal zullen verhogen. Zo schrijft FactSet.

Zes van de zeven bedrijven in de Magnificent 7 worden verwacht de zes grootste positieve bijdragers te zijn aan de jaar-op-jaar winst voor de S&P 500 voor het vierde kwartaal van 2023. Dit zijn NVIDIA, Amazon, Meta, Alphabet, Microsoft en Apple.

Gezamenlijk wordt verwacht dat deze zes bedrijven een jaar-op-jaar winstgroei van 53,7% zullen rapporteren voor het vierde kwartaal. Zonder deze zes bedrijven zou de gecombineerde winstdaling (waarbij feitelijke en geschatte resultaten worden gecombineerd) voor de overige 494 bedrijven in de S&P 500 zo'n -10,5% bedragen voor het vierde kwartaal van 2023. Over het geheel genomen bedraagt de gecombineerde winstdaling voor de gehele S&P 500 voor het vierde kwartaal van 2023 zo'n -1,4%.

Vijf van deze top zes bijdragers staan gepland om daadwerkelijke resultaten te rapporteren voor het vierde kwartaal deze week op 30 januari of 1 februari. Dit zijn Alphabet, Amazon, Apple, Meta en Microsoft.

Het enige bedrijf in de Magnificent 7 dat geen positieve bijdrager is aan de jaar-op-jaar winstgroei voor de S&P 500 voor het vierde kwartaal van 2023 is Tesla. Op 24 januari rapporteerde het bedrijf een jaar-op-jaar daling van de non-GAAP winst per aandeel met 40% voor het vierde kwartaal ($0,71 versus $1,19).

Het is interessant op te merken, zo schrijft FactSet, dat vier van deze zes bedrijven ook worden verwacht de vier grootste bijdragers te zijn aan de winstgroei voor de S&P 500 voor het eerste kwartaal van 2024. Dit zijn NVIDA, Amazon, Meta Platforms en Alphabet.

In totaal wordt verwacht dat deze vier bedrijven een jaar-op-jaar winstgroei van 79,7% zullen rapporteren voor het eerste kwartaal van 2024. Zonder deze vier bedrijven zou naar verwachting de winstgroei op jaarbasis voor de overige 496 bedrijven in de S&P 500 0,3% bedragen voor het eerste kwartaal van 2024. Over het geheel genomen bedraagt het geschatte groeipercentage voor de gehele S&P 500 voor het eerste kwartaal van 2024 zo'n 4,6%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.