Navigation

Mag 7: zonder NVIDIA slechtere prestatie dan gemiddelde markt

Mag 7: zonder NVIDIA slechtere prestatie dan gemiddelde markt

De jaar-tot-datum (YTD) prestatie van de Magnificent 7 (Mag 7) aandelen is opvallend, met een stijging van 28,1%. Als we echter Nvidia (NVDA) buiten beschouwing laten, ziet het plaatje er heel anders uit.

De Mag 7 exclusief NVDA stijgt slechts met 11,1%, wat minder is dan de SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY), die over dezelfde periode een stijging van 11,8% heeft behaald. De Invesco QQQ Trust (QQQ), die de Nasdaq-100 volgt, is met 12,4% gestegen.

We hebben het er eerder over gehad dat we ons een beetje zorgen maken over de huidige structuur van de markt en waar de winsten vandaan komen. Het blijkt dat het vooral NVIDIA is dat de markt steunt, hoewel ook de bredere markt onlangs wel aan het stijgen was.

Echter, zowel qua sentiment als qua waardering neemt NVIDIA een steeds groter deel van de taart voor zijn rekening. We zijn benieuwd hoe dat gaat aflopen.

Kortom, Nvidia heeft een aanzienlijke invloed op de YTD-prestaties van de Mag 7. Zonder Nvidia zou de Mag 7 niet alleen achterblijven bij de S&P 500, maar ook een meer gematigde groei vertonen die vergelijkbaar is met andere grote indices.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.