Navigation

Marathon Digital Holdings: cijfers aanleiding speculatieve up positie - SCE Trends

Bitcoin miner Marathon Digital Holdings [Marathon] $MARA presenteerde eerder deze week indrukwekkende resultaten. Als de koers vandaag rond het huidige niveau de officiële handel gaat beginnen, gaan we een kleine positie innemen in het high-risk gedeelte.

De kans dat de resultaten verder zullen verbeteren en de schuld verder zal worden afgebouwd kan resulteren in een hogere koers. Zonder te kunnen voorspellen mikken we op een niveau van ongeveer $27 dollar voor het aandeel bij de huidige bekende gegevens. De nadruk ligt op het hoge risico. Het risico/rendement is echter aantrekkelijk geworden om in het aandeel te speculeren.

De groei kan worden toegeschreven aan een aanzienlijke toename in de productie van Bitcoin en de hashrate. De productiestijging heeft niet alleen de financiële positie versterkt, maar heeft het bedrijf ook naar een kwartaalwinst geleid.

Resumerend. Met aanzienlijke toenames in zowel de productie van Bitcoin als de hashrate, evenals de schuldvermindering, staat het bedrijf er mogelijk beter voor dan verwacht. Tel daar het Bitcoin-halveringsevenement bij op en de kans is aanwezig dat de koers een sterke stijging kan gaan laten zien in de komende kwartalen.

Voor het derde kwartaal werd een omzetstijging aangekondigd die jaar-op-jaar met 670% is gestegen. De nettowinst bedroeg $64,1 miljoen. Er was een toename in de productie van Bitcoin met een stijging van maar liefst 467% jaar-op-jaar in het derde kwartaal. Tijdens het derde kwartaal van 2022 minde Marathon 6,7 BTC per dag, terwijl dit in het derde kwartaal van 2023 steeg naar 37,9 BTC per dag.

Gelijktijdig ervoer de hashrate van het bedrijf een aanzienlijke toename van 403% gedurende dezelfde periode. Marathon heeft ook zijn hashrate versterkt met een nieuwe 27-megawatt waterkrachtmijnbouwonderneming in Paraguay, aangekondigd op 8 november. Dit heeft bijgedragen aan de algehele uitbreiding van de hashrate en de productiecapaciteit van het bedrijf.

Marathon heeft ook langlopende schulden gesaneerd, waarbij een uitwisseling van $417 miljoen in september resulteerde in een vermindering van 56% van de langlopende schuld. Dit leverde meer dan $100 miljoen aan contante besparingen op voor aandeelhouders.

Marathon Digital Holdings blijft toegewijd aan verdere versterking van zijn hashrate op korte en middellange termijn met plannen om deze te verhogen van 23,1 exahashes per seconde naar 26 EH/s.

Vooruitkijkend naar 2024 streeft Marathon naar een groei van 30% in hashrate. Het bedrijf zegt goed gepositioneerd te zijn in anticipatie op het Bitcoin-halveringsevenement gepland voor april 2024.

Marathon Digital Holdings Reports Third Quarter 2023 Results
Fort Lauderdale, FL, Nov. 08, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Marathon Digital Holdings, Inc. (NASDAQ: MARA) (“Marathon” or “Company”), a leader……

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.