Navigation

Crypto: Marathon geeft update - Bitcoin in bezit - het aandeel

Marathon $MARA, één van de grootste openbare Bitcoin-mijnbouwbedrijven ter wereld, heeft zijn operationele updates voor juli 2024 gepubliceerd. Dit rapport benadrukt significante ontwikkelingen en prestaties op het gebied van Bitcoin-productie en mijnbouwcapaciteit.

Sterke Punten

  1. Productiestijging: MARA rapporteerde een significante maand-op-maand toename in het aantal gewonnen blokken (27%) en Bitcoin-productie (17%), wat aantoont dat het bedrijf efficiënt opereert en zijn productiecapaciteit vergroot.
  2. Hashrate groei: De operationele hashrate steeg met 5% in juli, wat de algehele efficiëntie en productiviteit van de mijnbouwactiviteiten van het bedrijf verder versterkt.
  3. Uitbreiding en optimalisatie: MARA heeft 5.000 nieuwe mijnwerkers geïnstalleerd en 10.000 bestaande mijnwerkers geoptimaliseerd, waardoor hun totale productiecapaciteit is gestegen.
  4. Bitcoin holdings: De Bitcoin holdings van het bedrijf stegen tot 20.818 Bitcoin, wat hun strategische beslissing ondersteunt om Bitcoin vast te houden en open markt aankopen te doen om hun positie verder te versterken.

Zwakke Punten:

  1. Granbury Site downtime: Door de overgang naar immersiecontainers bij de Granbury locatie, zal er tijdelijke downtime zijn, wat een tijdelijke negatieve impact kan hebben op de totale productiviteit.
  2. Risico's en onzekerheden: Het rapport benadrukt de hoge risico's die gepaard gaan met investeringen in hun aandelen, waaronder marktvolatiliteit en operationele uitdagingen.

Het aandeel

Marathon toont een aanzienlijke groei en verbetering in hun operationele capaciteit en Bitcoin-productie, wat een positieve impact op de aandelenkoers kan hebben. Ondanks tijdelijke uitdagingen, zoals de downtime bij de Granbury site, biedt de algemene trend van productieverhoging en strategische Bitcoin-verzameling een aantrekkelijk vooruitzicht voor beleggers.

Op de zeer korte termijn zou correctie mogelijk kunnen zijn gezien de algehele marktomstandigheden. De risk-reward verhouding is aantrekkelijk, waardoor het voordelig kan zijn om nu te investeren en te wachten op verdere waardestijgingen na de tijdelijke correcties. Wij zitten dus reeds op een up.

Bovendien heeft Marathon een aanzienlijke voorraad Bitcoin, wat bij een verdere stijging van de munt een extra push kan geven aan het aandeel. De waarde bedraagt bij de huidige stand van Bitcoin ongeveer 1.144,990 dollar.

In het kort, Marathon bevindt zich in een groeiende fase met prima vooruitzichten op lange termijn, ondanks enkele kortetermijnuitdagingen. Het strategisch vasthouden van Bitcoin en de voortdurende uitbreiding van de mijnbouwcapaciteit maken het een potentieel waardevolle investering voor de toekomst. Ook geldt dat het bedrijf een speler wil worden in energietransformatie zoals te vinden is in dit artikel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.