Navigation

Markten: Parijs sterk hoger - banken in rally modus - chips

Een korte update van de gang van zaken op de Europese beurzen, waar momenteel plussen zichtbaar zijn. De Franse beurs laat een outperformance zien met een sterke winst van bijna 2,8 procent. Ook de andere beurzen laten duidelijke winsten zien. Dee Amerikaanse futuresmarkten laten op dit moment beperkte plussen zien.

De Franse verkiezingen worden gerelativeerd wat tot winsten leidt. Hierdoor liggen ook de obligatiemarkten in Frankrijk er iets beter voor, terwijl de rest van de obligaties verdeeldheid vertonen.

De dollar is sterker geworden en de olieprijs is iets hoger. De goudprijs beweegt momenteel zijwaarts. Bij crypto zien we dat de prijs van Bitcoin is gestegen tot een niveau van 63.500 dollar.

De Europese beurzen reageren positief op de Franse verkiezingen, omdat de overwinning van Le Pen volgens analisten minder groot is dan verwacht. Dit zorgt ervoor dat de financiële waarden sterk stijgen, ook op andere Europese beurzen zoals in Amsterdam, waar ING en ABN-AMRO beide meer dan 2 procent winnen.

Randstad staat ook 2 procent hoger, maar zouden wij niks mee doen. Akzo Nobel staat op dit moment een procent lager door een downgrade van Goldman Sachs. Wij zien dips juist al een kan om het aandeel te kopen, ondanks de kans dat marktomstandigheden nog steeds moeilijk zijn.

Binnen de chipsector wordt verdeeld gereageerd op berichten dat Taiwan's semiconductor opnieuw haar kapitaaluitgaven gaat verhogen. Dit bericht hebben we vanochtend al gebracht. Bij de midcappers zien we aanzienlijke winsten, met Aperam 5 procent hoger en AMG 4 procent beter.

In Parijs zijn het de financiële waarden die sterk presteren, maar ook andere aandelen zoals Airbus winnen 3 procent. In België zien we Aedifica 2 procent hoger en Argenx 1 procent lager.

Op de Duitse beurs zijn er redelijke winsten zichtbaar, met Zalando dat 3 procent wint. Zalando is echter een aandeel waar we niets mee zouden doen, omdat de vraag is of het bedrijf in de toekomst permanent betere winstmarges en winsten kan behalen.

Al met al heeft de uitkomst van de Franse verkiezingen niet tot een koersdaling geleid. We hebben het al eerder gehad over de uitdrukking "de soep wordt niet zo heet gegeten als die wordt opgediend", en dat blijkt nu wel. Tegelijkertijd moeten we nog afwachten wat de tweede ronde zal brengen, maar vandaag kan de stemming positief genoemd worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.