Navigation

Markten: meeste indices iets lager - financials hoger en meer

Even een korte update over de gang van zaken op de Europese beurzen. Momenteel zien we een verdeeld beeld. Michelin ligt 4% lager na een pre-closing gesprek met analisten wat geruchten heeft aangewakkerd over een mogelijke tempering van de winstontwikkeling. Dit kan ook effect hebben op Continental, hoewel wij vinden dat Continental er beter voor staat. Continental hebben we eerder gekocht, met Michelin doen we niets.

Terug naar het totaalbeeld zien we dus een verdeelde houding op de beurzen die overwegend lager staan.

Na uitspraken van Lagarde gaan de markten ervan uit dat de ECB een pauze inlast in haar renteverlagingen. Het rentebeeld is echter verdeeld nadat gisteren de rente opliep. De AEX ligt 0,6% lager, terwijl Parijs 0,3% weet te winnen. Dit blijft echter binnen de range die gisteren werd bereikt: de top van gisteren wordt nog steeds niet doorbroken door de Parijse beurs.

Bij de individuele aandelen zien we dat de financiële waarden in Amsterdam sterk presteren, en we denken dat daar meer winst te behalen valt. Shell wint ook weer een procent en toont opwaarts potentieel.

Alfen herstelt met drie procent, maar dat aandeel laten we links liggen. Ebusco staat drie procent lager en Van der Valk heeft haar belang verder teruggebracht. De vooruitzichten voor Ebusco zijn somber, en we verwachten dat aandeelhouders daar weinig aan gaan verdienen.

TomTom wint tweeënhalf procent dankzij een deal met Bolt, maar zit in een ruime bandbreedte, waardoor we geen aanleiding zien om daar iets mee te doen.

Op de Belgische beurs is Solvay sterk met een winst van twee procent en zien we meer winsten. Umicore ligt drie procent lager. De eerdere grote winstwaarschuwing van Umicore was geen verrassing voor ons, zoals we eerder schreven. We zoeken nu naar signalen dat het glas half vol is voordat we instappen. Momenteel doen we dat nog niet. Op de Duitse beurs wint Siemens Energy twee procent, terwijl Continental een procent lager ligt.

De handel in Europa is dus verdeeld tot lager. De markten bereiden zich nu waarschijnlijk voor op Amerika, waar de Amerikaanse futuresmarkten momenteel lager liggen, wat zou betekenen dat Amerika dan in de min gaat starten. Dat is echter een momentopname.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.