Navigation

Markten: rustige start met Ebusco in herstel - tussentijdse update

Hierbij een tussentijdse update over de gang van zaken op de financiële markten. We zien dat de Europese beurzen vandaag iets lager zijn geopend, met een verlies van ongeveer 0,1% in Amsterdam en 0,6% in Brussel.

Er is ook nieuws over de vastgoedsector: Morgan Stanley zou deze sector een upgrade hebben gegeven, wat Brussel eventueel zou mogen steunen.

De handel verloopt rustig, mede doordat de Amerikaanse markten gesloten zijn. De futuresmarkten in de Verenigde Staten laten als momentopname een verslechtering zien, maar daar valt eigenlijk nog weinig uit op te maken.

Wat betreft de rentemarkten: we zien dat de rente iets is opgelopen. De dollar beweegt zijwaarts, terwijl de olieprijs op dit moment iets lager ligt. De goudprijs is daarentegen iets gestegen. Bij de cryptocurrencies is het beeld gemengd.

Als we naar individuele aandelen kijken, zien we dat Besi momenteel vrijwel onveranderd noteert. Dit gebeurt nadat het bedrijf gisteren een nieuw aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen aankondigde. Wij hebben hierover geschreven en noemen het een troostprijs, aangezien het bedrijf niet echt iets nieuws heeft aangekondigd. Bovendien lijkt het vooral bedoeld om toekomstige verwatering tegen te gaan.

Verder valt op dat NX Filtration hoger staat, dankzij een hoger doel door de broker Berenberg. Overigens doen wij zelf niets met NX Filtration, wij beschouwen het als een blackbox. Het aandeel staat momenteel 3% hoger. Envipco, dat vrijdag een sterke stijging liet zien, noteert nu 1% lager, maar we verwachten dat daar nog verdere winsten te behalen zijn.

Als we naar andere aandelen kijken, zien we dat Ebusco momenteel een herstel van 14% doormaakt, maar zoals eerder gezegd, blijven we daar absoluut weg (zie artikel).

In België zien we dat Confinimo iets hoger noteert, terwijl de meeste andere aandelen daar verliezen laten zien. In Parijs is Sanofi sterk met een winst van 3%. Op de Duitse beurs is het koersbeeld net zo verdeeld als in de rest van Europa, met beperkte bewegingen.

Vandaag zal het waarschijnlijk erg rustig blijven op de markten, omdat Amerika gesloten is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.