Navigation

Markten: Europa iets beter gestart - tussentijden update

Even een update over de gang van zaken op de financiële markten. We zien momenteel dat de Europese beurzen hoger zijn gestart. Dit komt na een beter Amerika dat plotseling in het laatste half uur sterk steeg en een Azië waar overwegend optimisme heerste. De indices staan momenteel ongeveer 0,5 procent in de plus. De Belgische beurs blijft echter achter met een verlies van 0,1 procent.

Wat de Belgische beurs betreft, Proximus heeft een strategie-update gegeven en staat iets hoger. We zien hier echter weinig perspectief in, aangezien we denken dat het moeilijk haalbaar is om aan de eigen verwachtingen te voldoen.

In Nederland heeft DSM-Firmenich een update gegeven, die wij als positief omschrijven, hoewel het aandeel 3,5 procent lager staat. We blijven echter positief gestemd over DSM. De daling van het aandeel zou zelfs een kans kunnen bieden.

De algemene handel wordt momenteel ondersteund door een lagere rente, met het Amerikaanse 10-jaars staatsobligatierendement nu op 4,49% en het Duitse op 2,65%.

De dollar staat fractioneel lager, olieprijzen zijn gemengd, en bij goud en zilver zien we momenteel iets lagere noteringen, hoewel deze aan het aantrekken zijn. Bij crypto zien we in de vroege Europese handel dat de winsten flink zijn toegenomen, met Bitcoin dat op 69.000 dollar staat.

Terug naar aandelen: we zien dat de koers van ASML duidelijk hoger ligt. ASML wint bijna 2%, mede door de uitspraken van de topman van Nvidia, Jensen Huang, tijdens Computex 2024.

Ook zien we dat Prosus bijna 2% wint, wat te maken heeft met de stijging in Hongkong. Dit zal waarschijnlijk ook een gunstig effect hebben op Sofina in België, dat op dit moment een winst van 1 procent laat zien.

Op de Duitse beurs staat Hannover Rück 2% hoger en doet ook Adidas het goed met een winst van 0,5%. We denken dat Adidas voorloopt op de cyclus ten opzichte van concurrenten, maar zouden graag op een beter niveau dan het huidige willen instappen. Airbus wint 1% en laat een stijgende trend zien.

Resumerend kunnen we constateren dat de markten op dit moment positief gestemd zijn. Het wordt spannend vanmiddag om te zien of Amerika de huidige winsten weet vast te houden. In ieder geval kunnen we constateren dat, als we kijken naar artificiële intelligentie en naar NVIDIA, dit nog steeds aangeeft dat we bezig zijn met een grote, evoluerende trend die op de langere termijn positief is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.