Navigation

Markten: hoger op weg naar Amerika - NVDA hoger - ASML - Signify

Markten: hoger op weg naar Amerika - NVDA hoger - ASML - Signify

Even een tussentijdse update van de stand van zaken op de financiële markt. Momenteel zien we dat er een positieve stemming heerst in de aanloop naar Amerika.

De AEX en de DAX presteren gemiddeld beter dan de rest van Europa met winsten rond de 0,8%, terwijl Parijs en België ongeveer 0,3% hoger liggen.

De Amerikaanse futuresmarkten geven aan dat Amerika iets beter gaat starten en NVIDIA wint daarbij 3% nadat het een versnelde cyclus van nieuwe chips bekendmaakte, die niet tweejaarlijks maar jaarlijks worden vernieuwd. Tevens heeft het bedrijf een aantal nieuwe chips aangekondigd.

Hiervan profiteert onder meer het aandeel ASML, dat momenteel een winst van 2% vertoont. Voor al deze moderne chips zijn de machines van ASML namelijk onmisbaar. Overigens is ASML alweer bezig met een nog betere machine die in 2033 uitkomt. Wij blijven dan ook positief gestemd over het aandeel.

Tevens zien we op dit moment dat het aandeel DSM-Firmenich 3,5% lager ligt na een kwartaal-update en een strategie-update. De daling zien we als tijdelijk, want we vonden de strategie-update eigenlijk beter dan verwacht.

De koers van Just Eat weet 3,5% te winnen, maar echte vooruitgang is er niet geboekt nadat vorige week bekend werd dat Amazon en Just Eat een nieuwe deal hebben gesloten. Dit hebben we reeds besproken in onze feed. Wij zijn minder optimistisch dan anderen over deze deal en leggen dit uit in onze artikelen.

De koers van Signify stijgt met 3%, omdat het op de Europese favorietenlijst van Goldman Sachs is gezet.. Ondanks dat dit gunstig kan zijn voor de koers van Signify, doen wij momenteel nog niets met het aandeel. De vooruitzichten zijn mogelijk verbeterd, maar als we naar het technische beeld van het aandeel kijken, zien we nog steeds geen duidelijke uitbraak, dus blijven we voorlopig langs de zijlijn staan.

Op de Belgische beurs kwam Proximus met een strategie-update, waarop het aandeel 1,5% wint. Hoewel de koers nu wat hoger ligt, vinden wij de doelstellingen die Proximus presenteerde zo ambitieus dat we twijfelen of ze haalbaar zijn.

Op de Duitse beurs wint ondermeer RWE nu 2%. RWE is één van de bedrijven die waarschijnlijk gaat profiteren van de enorme vraag naar energie in de toekomst, mede veroorzaakt door AI-datacenters. We zitten reeds op een stijging. Op de Franse beurs is het beeld verdeeld zonder duidelijke trend, met Carrefour duidelijk hoger.

De rentemarkten geven steun: het tienjarige Amerikaanse staatspapier staat op 4,47% en het Duitse papier op 2,62%. De dollar beweegt zijwaarts en de oliemarkt blijft vrijwel onveranderd.

Goud en zilver proberen te stijgen en herstellen van eerder verlies, terwijl Bitcoin momenteel op 69.400 dollar staat. Gezien de iets lagere rente sluiten we niet uit dat Bitcoin vandaag verder stijgt en de rest van de cryptomarkt ook helpt.

Al met al gaan we met een redelijk positieve stemming richting Amerika. Het zal moeten blijken of de winsten van vrijdag, die in het laatste half uur werden geboekt, worden vastgehouden.

In ieder geval mag verondersteld worden dat NVDIIA wederom zijn support biedt, evenals de gedaalde kapitaalmarktrente, wat erop wijst dat de dag redelijk kan verlopen. Echter, de markt is momenteel ook vrij onvoorspelbaar en we zullen na de opening van Amerika moeten afwachten hoe het beeld zich verder ontwikkelt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.