Navigation

Markten: Europa hoger - AEX uitblinker door Besi en andere chippers

Even een korte update van de gang van zaken op de financiële markt in Europa. Momenteel zien we dat de indices hoger liggen, met een outperformance voor de AEX die 0,9% stijgt.

Dit komt ondermeer door een rapport dat Morgan Stanley heeft geschreven waarin staat dat Besi mogelijk zaken gaat doen met Apple. Hierdoor ligt Besi nu 7% hoger. Het koersdoel is door Morgan Stanley gesteld op 190 dollar. Er is nog geen bevestiging van een samenwerking met Apple, maar als dit waar blijkt te zijn, kunnen we een verdere rally in Besi verwachten. In dat geval zou de correctie die we in het aandeel verwachten, achter de rug zijn. Voorlopig blijven we afwachten en doen we niets met Besi.

Als we naar het totaalbeeld, zien we dat de Amerikaanse futuresmarkten momenteel een verdeeld beeld laten zien. De rente is iets opgelopen, de dollar is iets zwakker, de olieprijs is hoger en de goudprijs is weer beter, terwijl de cryptomarkten momenteel dalende noteringen vertonen.

De aandelenmarkten in Europa staan overwegend in de plus, in navolging van het record op de S&P 500 index op dinsdag. Dit komt deels doordat chipwaarden het goed doen, waardoor Amsterdam weer weet te outperformen. Niet alleen Besi staat duidelijk hoger, maar ook ASML en ASMI presteren goed. Tegelijkertijd doet Adyen het sterk met een winst van 2,5%.

Bij de lokale waarden zien we ook flinke winsten, met ondermeer Aperam 4% hoger en Just Eat plus 3%.

Op de beurs in België wint Melexis 1%. We hebben onlangs Melexis aangeschaft en hoewel we misschien iets te vroeg waren, verwachten we dat bedrijven die zaken doen met Melexis hun voorraden weer gaan aanvullen.

Op de Franse beurs is ArcelorMittal sterk en zien we dat Renault overwegend weer in de plus staat met 2%. De financiële waarden proberen ook mee te doen aan de stijging.

Op de Duitse beurs wint Rheinmetall momenteel bijna 4%, dankzij een artikel in Handelsblatt waarin staat dat Italië van plan is een groot aantal tanks te bestellen bij Rheinmetall voor een bedrag van 20 miljard euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.