Navigation

Markten: lager op weg naar Amerika - korte update

Even een korte tussentijdse update van de stand van zaken op de financiële markten. We zien momenteel dat Europa lager noteert, in lijn met de daling van de Amerikaanse S&P futures die in de loop van de dag verslechterden en nu weer iets verbeteren.

De indices in Europa staan tussen de drie tiende procent lager voor de AEX en één procent lager voor de Duitse beurs. Dit alles gebeurt terwijl de rentemarkten iets zijn verbeterd. Het effectief rendement van de Amerikaanse tienjarige leningen is gedaald naar 4,39 procent en het Duitse papier staat momenteel op 2,56 procent.

Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de economische data die op maandag uitkwamen veel zwakker waren dan verwacht. Veel economen hebben hierop direct rapporten geschreven waarin zij aangeven dat de kans op een snellere renteverlaging door de Federal Reserve is toegenomen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.