Navigation

Markten: AEX blijft jagen op records - korte update

Markten: AEX blijft jagen op records - korte update

Even een korte tussentijdse update over de gang van zaken. Na een positieve start in Europa, met een vriendelijke toon, zien we nu dat de koersen hoger blijven liggen.

De Duitse beurs ligt zo'n 0,3% hoger, oplopend tot winsten voor de AEX van 0,6% en Parijs zo'n 0,8%. De Belgen winnen een half procent.

De handel kenmerkt zich momenteel door een zeer rustig beeld, nu de Amerikaanse beurzen gesloten zijn vanwege 4 juli. Vanmiddag verwachten we ook weinig nieuwe actie, tenzij er grote onverwachte ontwikkelingen plaatsvinden.

De AEX blijft jagen op records en lijkt nog steeds niet uitgestegen te zijn qua langere trend. De toon in de markt blijft redelijk goed. Zolang er geen grote geopolitieke verstoringen zijn, lijkt het zelfs zo te zijn dat we voorlopig een stijgende lijn blijven zien in geheel Europa.

Dit lijkt echter niet te gelden voor de cryptomarkt, waar de koersdruk blijft aanhouden en Bitcoin weer lager staat. Bij de rente zien we momenteel een gemengd beeld, en zowel op de valutamarkten als bij de grondstoffenmarkten zien we heel weinig actie. Zonder de Amerikanen gebeurt daar gewoon een stuk minder.

Bij individuele aandelen is ASMI sterk met een winst van 3%. ASR wint 1,5% en Philips blijft sterk liggen. Azerion zien we 3% hoger, maar dat is een aandeel om ver van weg te blijven.

In de bredere markt zien we ondermeer Alfen weer 6% lager. Analisten blijven hun koersdoelen en adviezen verlagen. Opvallend is dat de tekenen zo duidelijk waren dat er dingen niet klopten bij Alfen, dat deze verlagingen nu pas worden doorgevoerd.

Immers, een CFO die zijn baan niet wil accepteren en terugkijkend naar veel eerdere berichten kwam het bedrijf komen met tegenstrijdige verklaringen en lange termijn beloftes terwijl de korte termijn prognoses bij Alfen niet werden gehaald.

In Parijs nemen de financiële waarden het voortouw en in Duitsland zien we Continental nu 8% hoger liggen na een positieve pre-closing call met analisten.

Op de beurs van België doet UCB het goed met een winst van 1,5%. UCB blijft één van onze favorieten. Umicore ligt 1,5% lager en we wachten nog steeds met opnieuw instappen. Ook daar was de winstwaarschuwing niet geheel onverwacht.

Al met al gaan we nu heel rustig richting het slot. Vanavond weten we meer over de verkiezingen in Groot-Brittannië. We verwachten weinig actie meer vandaag, nu de Amerikanen aan het feestvieren zijn en Europa het wel voor gezien houdt en het allemaal wel prima vindt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.