Navigation

Markten: iets hoger - Continental - Sofina en meer

Even een korte tussentijdse update van de gang van zaken op de Europese beurzen. We zien momenteel winsten variërend van 0,2% voor de Belgische beurs tot en met een winst van 0,6% procent voor Parijs, terwijl de AEX 0,4% wint.

Vandaag is Amerika gesloten, dus we gaan een hele rustige dag meemaken, zo wordt verondersteld. We zien momenteel dat de rentemarkten een zijwaarts patroon laten zien.

De Britse rente noteert momenteel fractioneel lager op tien jaar op 4,18% op de dag dat de Britten naar de stembus gaan.

De Amerikaanse dollar is fractioneel zwakker, terwijl we zien dat olie enige winstnemingen kent en de goudprijs ook iets lager ligt.

Bij crypto zien we momenteel dat de prijs van bitcoin onder de 59.000 dollar staat. De verkoopdruk blijft aanhouden. Er wordt verondersteld dat de markten rekenen op een lagere rente, maar dat ondersteunt blijkbaar Bitcoin niet. Dit zou de suggestie wekken dat Bitcoin vooral een vluchtvaluta is, hoewel we ook weten dat crypto vaak profiteert van een lagere rente en dat Bitcoin nog altijd tot de buitencategorie behoort. Echter, ook wij sluiten daar meer dalingen niet uit.

Kijken we bij aandelen individueel op deze trage dag, zien we momenteel dat Philips 2% wint door een broker upgrade. Tevens hebben we te maken met de koers van OCI door een broker upgrade, die 3% wint. Daar doen we overigens niks mee.

Daarnaast staat Ebusco 2% hoger, maar zoals eerder geschreven, de ellende blijft daar toch wel heel erg groot.

Op de Belgische beurs weet Sofina weer een procent te winnen en staat nu bijna op 221 euro. We zien Sofina als één van de betere lange termijn beleggingen. Hoewel het nog onder VWAP ligt neigt het aandeel uit te breken naar boven.(Zie ook eerdere berichten.)

Op de Franse beurs staan Société Générale en Crédit Agricole beiden weer in de plus, evenals andere financials. Daarmee zet de stijging in financiële waarden in Parijs zich nog steeds voort. Zoals gesteld, na de verkiezingen gaan we kijken of we de Franse financiële waarden speculatief kunnen kopen.

Het aandeel Continental staat op dit moment rond de 10% hoger, dit door pre-closing comments aan analisten, we komen hier straks nog op terug.

In ieder geval zien we momenteel dat we in Europa wat beter liggen en nogmaals, we gaan ervan uit dat de loop van de dag steeds rustiger wordt, waarbij de Amerikanen morgen weer aanwezig zijn. Maar zonder Amerika zie je vaak dat er minder activiteit is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.