Navigation

Markten: futures VS aangetrokken - tussentijdse update

Even een tussentijdse update in de aanloop naar de werkgelegenheidscijfers straks om half 3 in de Verenigde Staten. We hebben gezien dat de Amerikanen in de vroege handel hun futuresmarkten een push hebben gegeven. Als dit zo blijft, zou Amerika hoger kunnen starten. Maar nogmaals, we moeten eerst de economische data afwachten.

De markten zijn ondertussen voorbereid op nieuwe ontwikkelingen in het Midden-Oosten, hoewel dit momenteel niet de hoofdzaak lijkt te zijn. Wat betreft de werkgelegenheidscijfers denken wij dat, zelfs als er eerst een negatieve reactie komt, de markten daarna positief reageren. In Europa blijven de winsten verdeeld, en de dollar beweegt zijwaarts.

De rente beweegt zijwaarts, evenals goud, terwijl olie hoger noteert. De koers van Bitcoin staat momenteel iets hoger op 61.400 dollar. Bij de individuele aandelen is Akzo met een stijging van 3% een opvallende verschijning. Dit komt omdat het bedrijf zichzelf verder gaat stroomlijnen, en wij denken dat Akzo verder kan stijgen.

Just Eat wint momenteel 5%, en misschien komt er nog wat bij de koers. Eerder zeiden we dat we een korte termijn rally verwachtten, maar voor de lange termijn doen we nog steeds niks met het aandeel.

Verder zien we in België Solvay en Syensqo hoger noteren. Argenx staat 4% lager. Op de Franse beurs is geen duidelijke lijn te herkennen. Renault toont enige herstel, maar dat is een aandeel waar we niets mee doen. Ook Stellantis noteert momenteel wat hoger. In Duitsland zien we dat de autowaarden overwegend in de plus noteren.

Dit betekent dat we momenteel te maken hebben met een iets betere situatie dan eerder vandaag. Maar we moeten eerst afwachten wat vanmiddag gebeurt. Mochten wij een gok wagen, dan zouden we stellen dat dips worden gekocht. Als de situatie in het Midden-Oosten niet uit de hand loopt, kunnen we uiteindelijk een positieve toon blijven aanslaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.