Navigation

Markten: iets lager - goud - Vonovia - werkgelegenheidscijfers - update

Even een korte tussentijdse update van de stand van zaken op de financiële markten in aanloop naar 14.30 uur. Dan worden de werkgelegenheidscijfers bekendgemaakt. Opvallend is dat in het fluistercircuit een veel lager cijfer wordt ingeschat dan de officiële consensus. Dat staat in dit artikel.

De futuresmarkten in Amerika tonen op dit moment geen duidelijke richting en staan iets lager, maar dat is slechts een momentopname.

Kijkend naar de rentemarkten zien we dat deze wat zijn opgelopen. Het 10-jarig papier VS noteert op dit moment op 4,3% en het Duitse papier staat op 2,58%. Het is nu duidelijk geworden dat de renteverlaging van 25 basispunten op donderdag door de ECB alleen is doorgevoerd omdat dit, om het zo te zeggen, beloofd was.

De dollar noteert op dit moment stabiel, olie is wat hoger en de goudprijs staat momenteel 43 dollar lager. Dit komt doordat de Chinezen zijn gestopt met het kopen van goud. Wij blijven nog op een stijging inzetten, maar hebben de stop verhoogd in de winst zodat we een beperkt risico lopen mocht goud verder dalen.

Bitcoin noteert op dit moment op 71.300 dollar en doet weer een poging om de oude top te doorbreken.

We zien momenteel dat de meeste beurzen in Europa iets lager liggen, waarbij de Duitse beurs zelfs zwak is met een verlies van bijna 1%. De daling op de Duitse beurs wordt veroorzaakt door zwakte in de automakers, terwijl Infineon juist 3% wint.

Op de Duitse beurs zien we ook dat het aandeel Vonovia aanzienlijk lager noteert. Dit is een huizenverhuurder en vastgoedbeheerder waarbij het aandeel opnieuw in haar weerstandszone zit. We hebben het vaker gehad over Vonovia. Tot nu toe hebben we nog geen positie ingenomen. De lagere rente helpt, maar tegelijkertijd loopt het aandeel steeds tegen de weerstand aan op de charts. Nu de hoop enigszins is afgenomen dat de ECB bij elke volgende vergadering de rente gaat verlagen, komt het aandeel toch weer onder druk te staan. De Duitse huizenmarkt is momenteel sowieso een moeilijke markt en de gemiddelde opbrengst van Vonovia per huis bij ouder bestaande woningen is aan de lage kant. Nieuwbouw doet het wel goed. In ieder geval wachten wij nog steeds met het kopen van Vonovia.

Bij individuele aandelen zien we momenteel dat Besi 3% wint. We vonden de beleggersdag gemengd, zoals eerder verteld. ASMI wint 2% en Philips wint 1%. Tegelijkertijd zien we dat het aandeel Aalberts een half procent lager ligt. Zoals eerder vermeld, sluiten we niet uit dat we juist gaan instappen mocht Aalberts verder wegzakken.

In België zien we beperkte winsten en verliezen met Lotus 2% in de min, terwijl op de Franse beurs een absoluut verdeeld beeld zonder enige duidelijke richting te zien is, met Kering dat 1% wint.

In aanloop naar de cijfers uit Amerika heeft GameStop zijn cijfers bekendgemaakt en aangekondigd nieuwe aandelen uit te geven. De cijfers waren erbarmelijk slecht. Het aandeel klom eerst met meer dan 20%, maar ligt nu als momentopname 10% lager. Dit aandeel is natuurlijk pure speculatie en een zogenaamd meme-aandeel.

We gaan nu eerst op weg naar de economische data, die de rest van de dag kunnen bepalen. Tot zover deze update.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.