Navigation

Markten: vrij vlak momenteel - chippers staan hoger - Philips - tussentijdse update

Even een snelle tussentijdse update van de gang van zaken op de financiële markten. We zien momenteel dat het beeld overwegend verdeeld is, waarbij de markten in afwachting zijn van de werkgelegenheidscijfers die vanmiddag om half drie uitkomen in Amerika.

De toon in de markten kunnen we omschrijven als redelijk vriendelijk, waarbij de hoop is gevestigd dat de data vanmiddag aantonen dat inflatie minder een probleem wordt, en dat de arbeidsmarkt wat afkoelt.

We willen wel een slag om de arm houden, want we weten hoe vaak deze data juist meer kunnen afwijken dan verwacht. In ieder geval geldt dat de markten gedreven worden door onder meer chip-gerelateerde aandelen. Vandaag werd bekend dat Taiwan Semiconductor beter dan verwachte omzetcijfers in de laatste gemeten maand heeft gehaald, waarbij een opvallend herstel ook zichtbaar was in smartphones. Dit nieuws is vooral goed voor ASML.

Als we kijken naar chipbedrijven in Nederland, zien we dat Besi 2% hoger ligt na de analistendag gisteren, die we eigenlijk een beetje vlak vonden. Blijvend in Amsterdam zien we Philips bijna 2% hoger liggen. We hebben Philips op de lijst staan om wat mee te doen, maar we zouden het liefst willen zien dat de koers eerst nog wat afkoelt. Of dat gaat gebeuren, weten we niet, maar we sluiten dus niet uit dat Philips meer ruimte krijgt aan de bovenkant.

Laten we even het lijstje van beurzen afmaken. De AEX ligt 0,3% hoger. Parijs en België zijn vrijwel onveranderd en de Duitse beurs wint 0,3%. Op de Duitse beurs zien we momenteel dat Infineon de leiding neemt met een winst van 1,5%, terwijl Symrise wat winstnemingen kent. Op de Belgische beurs kunnen we concluderen dat Melexis 1,5% wint. Wij hebben vanochtend Melexis gekocht vanwege de deal met Nio.

Laten we nog even naar de rente kijken. Momenteel zien we de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties op 4,3% staan en de Duitse staatsobligaties op 2,55%. De dollar beweegt momenteel zijwaarts. Olie ligt mild lager. Goud en zilver staan iets lager en Bitcoin staat momenteel net boven de 71.000 dollar.

Resumerend: we zien momenteel dat er vraag is naar chip-gerelateerde aandelen, vanmiddag komen de werkgelegenheidscijfers in de VS en hoewel er optimisme heerst, moeten we eerst even kijken hoe deze cijfers uitpakken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.