Navigation

Markten: lager gestart - nu zoekend naar steun

Even een tussentijdse update over de gang van zaken op de financiële markten. Europa is vandaag lager geopend, met een gemiddeld verlies van rond de o,6 tot 0,7 procent. Parijs presteert zwak met een verlies van ruim 1 procent, voornamelijk door de zwakte in luxe-aandelen, veroorzaakt door de daling van de Chinese beurs en enige teleurstelling dat er nog geen nieuwe stimuleringsmaatregelen zijn aangekondigd. Zoals eerder aangegeven, denken wij dat het nog wat te vroeg is om opnieuw in luxe-aandelen te stappen.

De handel is dus lager gestart, en het lijkt erop dat er rond het huidige niveau wat steun kan ontstaan. Er zijn uiteraard nog steeds onzekerheden en verschuivingen in de markten, maar als we deze weten te relativeren, kunnen er op dips kopers komen. Bijvoorbeeld, de verwachting is dat de Federal Reserve mogelijk minder snel renteverlagingen zal doorvoeren, maar daar staat tegenover dat de Amerikaanse economie sterker is.

De rente blijft momenteel hoger, en de dollar beweegt zijwaarts. Goud is in prijs gedaald en olie is bijna 2 procent lager. Na de vrees voor een reactie van Israël op Iran lijkt de markt vandaag te suggereren dat deze vrees overtrokken is.

Bij de cryptomarkten zien we dat de koers van Bitcoin vrijwel stabiel is op $62.300.

Wat individuele aandelen betreft, noteert NX Filtration 5,7 procent hoger na een order uit Saudi-Arabië. Zoals gezegd doen wij niets met NX Filtration, aangezien wij het beschouwen als een black box. Daarnaast ligt Flow Traders 1 procent hoger. Het aandeel is de laatste tijd fors gestegen, maar wij zien er op dit moment weinig in. Op de korte termijn zijn er naar onze mening betere manieren om in te spelen op volatiliteit. Binnen de AEX staat Prosus 5 procent lager, wat veroorzaakt wordt door de daling van de Chinese beurs. Hier reageert Prosus nu ook op.

In het buitenland presteert Parijs zwak, zoals eerder genoemd, vanwege de luxe-aandelen. In de rest van Europa zien we ook overwegend verliezen. Dit betekent dat de markten terughoudend zijn, maar na de lage opening zien we momenteel geen verdere koersdalingen, wat mogelijk wijst op stabilisatie op het huidige niveau of iets lager.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.