Navigation

Markten: handel terughoudend aanloop Amerika - tussentijdse update

Een korte tussentijdse update van de huidige marktsituatie. We zien in Europa een gemengd beeld. De meeste indices bevinden zich rond het slot van gisteren, met Parijs dat iets hoger staat en België dat sterk presteert met een winst van bijna 1,2%. Deze winst is voornamelijk te danken aan de stijging van Lotus Bakeries met 6% na de bekendmaking van de resultaten. In Amsterdam zien we dat Just Eat momenteel 3% hoger noteert na een upgrade door Morgan Stanley.

Voor de rest is er echter sprake van enige aarzeling, ook op de Amerikaanse futuresmarkten. Hoewel dit slechts een momentopname is, lijkt het erop dat er eerst een "gapfill" plaatsvindt voordat de markten mogelijk weer stijgen, wat nu voor enige neerwaartse druk zorgt.

De futures wijzen op een iets lagere opening in de VS, waarbij de koers van NVIDIA voorbeurs nog iets hoger ligt, maar duidelijk van de recente pieken af is.

Op de rentemarkten zien we momenteel dat het effectief rendement op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties 3,95% bedraagt, terwijl het rendement op tienjarige Duitse staatsobligaties is teruggelopen naar 2,23%.

De dollar is fractioneel sterker geworden, met de dollar-yen onder de 147. De goudprijs blijft stabiel, terwijl de olieprijs licht stijgt. In de cryptomarkten zien we momenteel opnieuw wat winstnemingen.

In aanloop naar de opening van de Amerikaanse markten heerst enige onzekerheid. Het is onduidelijk of de sterke rally van gisteren zal worden voortgezet, of dat er eerst winstnemingen plaatsvinden bij de opening. Handelaren houden er rekening mee dat er mogelijk eerst een neerwaartse beweging plaatsvindt bij de opening, zonder dat dit per se iets zegt over de rest van de handelsdag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.