Navigation

Markten: hoger met chips in herstel - futures Amerika hoopvol

Dit is een korte update over de huidige situatie op de financiële markten. In Europa zien we momenteel een herstel, maar we kunnen het nog niet volledig overtuigend noemen. Wel moeten we opmerken dat de Amerikaanse futuresmarkten op dit moment duidelijk in de plus staan. Als dit aanhoudt, verwachten we dat Europa vandaag de short squeeze zal voortzetten.

De indices laten winsten zien van ongeveer 0,4% in Parijs tot 0,8% in Amsterdam, waarbij in Amsterdam de chipgerelateerde aandelen herstellen met winsten van meer dan 2%.

Daarnaast zien we dat OCI een winst van 1% noteert nadat bekend werd dat er een beter dan verwachte verkoopprijs is behaald voor haar methanolactiviteiten. Er is ook een artikel over dit onderwerp verschenen.

Als we kijken naar individuele aandelen, zien we op de Bel20 dat Sofina vandaag 2,5% wint. Dieteren wint 1% in de aanloop naar de publicatie van hun cijfers, waar we een tempering van outlook niet uitsluiten (zie dit artikel). In Duitsland presteert Siemens Energy sterk, terwijl Adidas zwak blijft.

Verder zien we dat de dollar momenteel iets sterker is geworden, terwijl de goudprijs vrijwel onveranderd noteert. De olieprijs is hoger.

Op de cryptomarkten is er een zijwaarts beeld met een voorzichtige, maar niet overtuigende, rebound.

Samenvattend kunnen we spreken van een bear squeeze. Misschien zet dit zich voort als Amerika vanmiddag ook hoger opent, wat we zeker niet uitsluiten. Toch blijven we op de korte termijn voorzichtig.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.