Navigation

Markten: iets hoger - vooralsnog rustig - korte update

Even een korte tussentijdse update van de gang van zaken op de financiële markten. We zien dat Europa op dit moment hoger staat met winsten van enkele tienden van procenten, terwijl de BEL20 0,7% wint. Sommige handelaren noemen de kleine opleving niet overtuigend, maar er zijn ook handelaren die zeggen dat er nauwelijks enige verkoopdruk is.

Ondertussen zien we bij de rentemarkten dat het tienjarige Amerikaanse papier op dit moment een effectief rendement van 4,45% laat zien, en het Duitse papier staat op 2,65%. Deze rendementen zijn iets gedaald.

Het Franse tienjarige papier is opgelopen met een effectief rendement van 3,25%. De dollar is iets zwakker.

Olie ligt verdeeld. Goud en zilver staan op dit moment toch weer iets lager. Bitcoin verliest momenteel 2,5% en ligt onder de 68.000 dollar. Het lukt dus nog steeds niet om weerstanden te doorbreken bij Bitcoin, wat de kans op een correctie nog steeds aanwezig laat.

Op de Belgische beurs zien we momenteel dat UCB 4% wint. UCB is op de Belgische beurs één van onze favoriete aandelen.

Bij de individuele aandelen weet Besi 3,2% te winnen. De stijging van Besi past bij de hoop dat het in de toekomst nieuwe grote orders voor ondermeer hybride bonding gaat ontvangen. Momenteel wachten wij bij Besi om weer in te stappen en rekenen erop dat eventueel nog steeds een grote correctie kan plaatsvinden. Mocht dit niet gebeuren, dan overwegen we misschien zelfs om al eerder in te stappen.

We zien Randstad lager staan, 0,5%, daar zouden we niets mee doen. Corbion wint 1%, ook daar blijven we nog steeds van af. AMG staat 2% lager. Over dit aandeel hebben we vaker geschreven en we denken dat het nog steeds te vroeg is om in te stappen. We achten de kans mogelijk dat het bedrijf toch nog een keer een winstwaarschuwing gaat geven.

Op de Franse beurs staan de financiële waarden na de daling van gisteren momenteel nog steeds iets lager. Toch lijkt de eerste paniek voorbij te zijn.

Op de Duitse beurs zien we momenteel een verdeeld beeld. Rheinmetall moet iets terug, terwijl er vraag is naar onder meer Siemens Energy.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.