Navigation

Markten: nog steeds iets lager - Covestro - Dieteren ex-dividend - korte update

Markten: nog steeds iets lager - Covestro - Dieteren ex-dividend - korte update

Even een tussentijdse update van de gang van zaken. We kunnen constateren dat de markten iets zijn verslechterd, althans de Franse markt, met de spread tussen de Duitse en Franse obligaties op het hoogste niveau sinds oktober.

Verder zien we dat de AEX nu 0,3% lager ligt, wat beter is dan de rest van de markt. De Franse markt ligt 1,2% lager, de Belgische en Duitse markten liggen ongeveer 0,7% in de min.

De handel gaat nu op weg naar de opening van Amerika. Momenteel kunnen we zien dat de Amerikaanse beurs waarschijnlijk iets lager gaat starten, afgaande op de huidige stand van de futuresmarkten, wat uiteraard een momentopname is.

De rente is iets verbeterd, met het tienjaars staatspapier VS op 4,43% en het Duitse papier op 2,65%. De Franse rente op 10 jaar is juist iets opgelopen naar 3,31%.

De dollar is sterker geworden. Tevens zien we dat olie zijwaarts tot lager beweegt, en dat goud en zilver een zijwaarts patroon vertonen. Bitcoin is ondertussen 3,5% gedaald en staat nog net boven de 67.000 dollar. In onze crypto podcast gaan we onder meer in op de bewegingen van Bitcoin.

Bij de individuele aandelen, om er een paar snel uit te lichten, zien we in Amsterdam dat Besi door een brokers upgrade 3% wint. ArcelorMittal, dat twee obligaties in de markt gaat zetten staat 2% lager.

In België zien we dat Solvay nu de grootste winnaar is, met een winst van 1%. UCB, ondanks een aantal broker upgrades en goed nieuws staat slechts 1% hoger en heeft daarmee een deel van de eerdere winst ingeleverd. Dieteren, dat we positief beoordelen, staat momenteel 3% lager en is ex-dividend. We zitten trouwens al wat langer op een stijging van het aandeel Dieteren zoals ook gemeld.

Op de Duitse beurs zien we dat Covestro, nu het eindspel nadert om te worden overgenomen door Adnoc, 7% wint. In het verleden hebben wij winst genomen op een stijging van Covestro en momenteel zitten we neutraal.

Verder zien we op de Duitse beurs dat de banken zwak liggen, met Commerzbank 3% lager. Dit is naar onze mening geen trendbreuk. De Franse beurs blijft toch nog steeds in mineur, waarbij de financiële waarden wederom lager noteren.

Al met al zien we een wat terughoudend beeld, en nu is het afwachten wat Amerika gaat doen. Het kan best zijn dat ook de Amerikanen afwachtend blijven in de aanloop naar de consumentenprijzen van morgen en de Federal Reserve meeting.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.