Navigation

Markten: een groot feest in Europa - tussentijdse update

Even een tussentijdse update van de stand van zaken op Europese beurzen. We zien dat de handel sterk omhoog is geschoten, met forse winsten als gevolg. De AEX staat 1% hoger. Ook Parijs staat 1% hoger, terwijl de BEL 20 een winst van 1,2% noteert en de DAX in Duitsland 1,1% in de plus staat.

Deze stijging is een reactie op de aanhoudende recordrally in Amerika, waarbij vooral goed nieuws uit de technologiesector blijft komen. Er wordt verondersteld dat, als de consumentenprijzen vanmiddag in Amerika meevallen, we een zogenaamde zomer melt-up kunnen zien.

Dan wordt er minder gelet op waarderingen en ander negatief nieuws, zoals die ook de laatste tijd, terzijde werd geschoven. Beleggers willen dan vooral in technologie-aandelen stappen. Natuurlijk zal hier uiteindelijk een correctie op volgen, maar wanneer dit zal gebeuren is op dit moment niet duidelijk.

Op de rentemarkt is het beeld verdeeld, de dollar is fractioneel zwakker. De goudprijs noteert weer wat hoger en de olieprijs is verdeeld. Bij crypto zien we beperkte winsten.

Kijken we naar individuele aandelen in Nederland, dan zien we dat de koers van Adyen hoger ligt, terwijl ABN AM<RO ook goed presteert met een winst van ongeveer 3,5% en waar we veel meer van verwachten.

Bij de toppers zien we ook de chipbedrijven weer opduiken. In Denemarken ligt de koers van Novo Nordisk fractioneel lager na een tegenvaller bij de FDA over een wekelijkse insulinebehandeling. Desondanks blijft de pijplijn van Novo Nordisk sterk en zal het aantal waarschijnlijk verder stijgen.

Op de Franse beurs zien we een algemene stijging, met name bij luxe aandelen die in herstel zijn. Op de Duitse beurs staat Bayer maar liefst 5% hoger, wat mogelijk te maken heeft met een grote stijging in de volumes bij Bayer CropScience en mogelijk het influisteren bij analisten dat het beter gaat dan verwacjht.

Over het algemeen zien we dus een sterke stijging in Europa. Hoewel je hoogtevrees kunt hebben, duurt een melt-up vaak langer dan je denkt. Tot slot staat de AEX nu rond de 941,5 punten en zoals eerder vermeld, verwachten we dat de duizend punten bereikt kan worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.