Navigation

Markten: daling NDX heeft tot nu toe weinig effect - NXFIL - ASML - ADS - tussentijdse update

Hierbij een tussentijdse update van de stand van zaken op de Europese beurzen. Momenteel zien we een uiterst rustige reactie op de sell-off die zichtbaar was op de Nasdaq.

De AEX en de BEL 20 liggen vrijwel onveranderd, terwijl de Duitse beurs een tiende procent wint en Parijs zelfs een half procent hoger noteert. Dit alles terwijl de Amerikaanse futuresmarkten zijwaarts bewegen.

Het is nog onduidelijk of de daling van de Nasdaq zich zal voortzetten of slechts een eendagsvlieg was. Mogelijk hebben beleggers geroteerd naar de zogenaamde lokale waarde in Amerika, gezien de forse stijging van de Russell 2000.

Het idee dat er plotseling een grote afkoeling van de Amerikaanse economie komt, gesuggereerd door bepaalde partijen, is nog geen bewijs van. En uit alleen de consumentenprijsindexdata, kan dit nog niet bevestigd worden. Vanmiddag worden overigens de producentenprijzen in Amerika gepubliceerd.

Momenteel zien we dat de rente over de gehele linie wat is opgelopen, de dollar beweegt zijwaarts, olie noteert hoger en de goudprijs, die gisteren een sterke rally inzette, kent nu enige winstnemingen. Ook de cryptomarkten staan momenteel overwegend wat lager.

Aandelen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.