Navigation

Markten: iets beter zonder inspiratie - lage nieuwsflow - dollar-yen boven 147

Markten: iets beter zonder inspiratie - lage nieuwsflow - dollar-yen boven 147

Even een korte tussentijdse update van de gang van zaken op de Europese beurzen. In een trage en afwachtende markt staan de meeste indices licht in de plus, variërend van ongeveer 0,2% voor België tot 0,3% voor Amsterdam, Parijs en Frankfurt.

De bewegingen zijn tot nu toe beperkt in een markt die afwachtend is en geopolitieke spanningen die grotendeels worden genegeerd. Er is tot nu toe een zeer lage nieuwsflow.

De obligatiemarkten laten op dit moment een overwegend iets beter beeld zien, en we zien dat de dollar momenteel zijwaarts beweegt.

De focus ligt ook weer op de dollar-yen in verband met de carry trade, en we zien momenteel dat deze iets hoger noteert op 147,2. Japanse officials doen er verbaal alles aan de markt gerust te stellen zodat de afbouw van de carry trade ordentelijker verloopt.

De industriële metalen bewegen zijwaarts, goud staat iets hoger en de olieprijs begint nu toch aan te trekken, omdat wordt aangenomen dat er tussen nu en enkele dagen mogelijk een aanval van Iran op Israël zal plaatsvinden.

Bij de individuele aandelen weet Prosus een winst van 1% te boeken, en ook Adyen staat 1% hoger. Tegelijkertijd zien we dat de koers van Salzgitter in Duitsland slechts beperkt lager ligt na een winstwaarschuwing. Basic-Fit wint 2%, maar zoals eerder vermeld doen we daar op dit moment niets mee. In de bredere markt zien we dat TomTom 2% hoger staat, maar dit aandeel zien we voorlopig als een aandeel met weinig opwaarts potentieel.

Op de Belgische beurs staat Aedifica 1% hoger. Onlangs zijn we dit aandeel gaan kopen. Op de Franse beurs is het beeld ook onduidelijk, met STMicroelectronics dat een winst van 1% weet te behalen. Op de Duitse beurs presteren de herverzekeraars beter, nadat Hannover Re met beter dan verwachte resultaten kwam.

In de cryptomarkt noteren de meeste munten op dit moment lager na een dip in het weekend. Bitcoin staat nu rond de 58.000 dollar. We moeten nu goed opletten of de huidige steunniveaus standhouden of niet.

Al met al zien we een markt die weliswaar hoger ligt, maar overtuigend zouden wij dit op dit moment niet willen noemen. Het is nog onduidelijk wat er in het Midden-Oosten gaat gebeuren, en ook de huidige winsten zien we niet als een teken dat de volledige correctie al achter de rug is. Wel valt het op dat dip-kopers zich steeds weer de boel steunen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.