Navigation

Markten: zijwaarts en afwachtend - STLAP & Exor - Lotus 4% hoger

Even een korte tussentijdse update van de stand van zaken. We zien momenteel dat Europa overwegend drie tiende procent lager ligt, met de AEX die momenteel rond breakeven staat.

De handel kijkt tegen S&P futures aan, die een verdeelde start van Amerika aangeven. Gisteren eindigden zowel de S&P 500 index als de Nasdaq weer op een record. Nabeurs kwamen er sterke cijfers van Broadcom.

De discussie gaat nog altijd over de FOMC-meeting, die "higher for longer" aangaf, iets waar de markt al rekening mee hield.

De Amerikaanse rente op tien jaar is iets opgelopen in Europa naar 4,33% en de Duitse rente is opgelopen naar 2,56%. De dollar ligt stabiel, olie staat wat lager en goud en zilver staan weer in de min. Bij crypto moet Bitcoin weer terug en staat nu als momentopname rond de 67.600 dollar.

De handel kenmerkt zich dus door een enigszins afwachtende houding. De toon in de markt blijft echter sterk, mede door de sterke bedrijfsresultaten.

Stellantis heeft vandaag haar investor day. Op de korte termijn ziet het uitdagingen, maar de lange termijn vooruitzichten blijven goed. Een aandeel dat hiervan zou kunnen profiteren is Exor. Dit is het beleggingsvehikel van de familie Angelli, genoteerd in Amsterdam, en zien wij als een mooie groeier. Het heeft niet alleen een belang in Stellantis, maar bijvoorbeeld ook in Philips en in Ferrari. Dit aandeel zou dus trapsgewijs verder omhoog kunnen gaan.

In Amsterdam zien we momenteel dat DSM-Fimenich een procent erbij wint en waarschijnlijk meer ruimte aan de bovenkant heeft. Chipwaarden liggen momenteel verdeeld en we zien tevens dat de koers van TomTom op een nieuwe deal in Miovision 1% plust. We doen overigens niks met TomTom.

Op de Belgische beurs wint Lotus Bakeries 4% door een samenwerking met Mondelez, wat als duidelijk positief mag worden ervaren.

Op de Franse beurs is geen duidelijke trend zichtbaar. Over Stellantis gesproken, dat ligt nu een procent lager, hoewel we daar juist weer kansen in zien.

Op de Duitse beurs wint SAP een procent, nog altijd in sympathie met Oracle. Maar de meeste fondsen staan lager, waarbij Zalando ook 2% terug moet. Ook met dit aandeel doen wij niks, omdat we nog steeds geen permanente verbetering zien in de marges.

Duitse autofondsen hebben het nog altijd moeilijk, omdat men vreest dat de sancties tegen China tegenmaatregelen kunnen betekenen vanuit China, wat slecht is voor de Duitse automakers. Deze hebben een belangrijke positie verworven op de Chinese markt en die kan nu gaan verslechteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.