Navigation

Markten: iets hoger met Hellofresh in rally modus - TKH lager

Hierbij een korte tussentijdse update over de ontwikkelingen op de Europese beurzen. Momenteel zien we winsten van ongeveer 0,3% tot 0,4% op de belangrijkste indices. TKH staat 6,5% lager na de cijfers en zouden we ook niks mee doen.

De koers van HelloFresh laat een winst zien van 15% na de publicatie van de recente cijfers. We hebben hier vanochtend al aandacht aan hebben besteed en beschouwen de huidige stijging van het aandeel als een tijdelijk fenomeen. De gig-economie in Europa probeert weliswaar langdurig winstgevend te worden, maar dit blijkt moeilijk haalbaar. In dit geval zien we de stijging als niets meer dan een zogenaamde "dead cat bounce".

Overigens staat Just Eat Takeaway, dat in bepaalde opzichten vergelijkbaar is met HelloFresh, momenteel vrijwel onveranderd.

De handel is momenteel in afwachting van de producentenprijzen die vanmiddag in de Verenigde Staten worden gepubliceerd. Als deze cijfers gunstig uitvallen, zal dat de markten extra steun bieden. Het feit dat de Nikkei-index inmiddels alle verliezen sinds de afbouw van de carry trade heeft goedgemaakt, wordt eveneens als positief ervaren.

De enige onzekere factoren blijven de mogelijke omvang van een aanval door Iran op Israël en de verdere stappen van Rusland, nu Oekraïne een andere strategie volgt sinds het begin van de oorlog.

Wat betreft de cryptomarkten, zien we een gemengd beeld. Ondertussen zien we dat de goudprijs vandaag enigszins consolideert, maar de trend blijft opwaarts gericht. Olie beweegt momenteel zijwaarts na de rally van gisteren. Daarnaast noteren de Amerikaanse futures duidelijk hoger, wat het positieve Europese sentiment weerspiegelt.

Al met al lijkt het erop dat we ons in het laatste deel van een consolidatie of correctie bevinden. Daarna zouden er wel eens nieuwe kansen kunnen ontstaan. Zoals eerder aangegeven, houden we voor nu nog rekening met de zogenaamde 'zigzag'-beweging.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.