Navigation

Markten: weer iets hoger - Adyen - Brederode en meer - tussentijdse update

Een snelle, korte, tussentijdse update van de gang van zaken op de Europese beurzen. De beurzen liggen overwegend iets hoger, maar blijven binnen een beperkte trading range.

Aandelen gerelateerd aan Boeing staan iets lager, nadat de Boeing machinists hebben besloten om te gaan staken. Boeing had al problemen, en deze staking verslechtert de situatie alleen maar verder. Wij zouden niets met Boeing doen.

Ook de handel in Airbus ligt iets lager, maar in vergelijking met Boeing loopt Airbus op dit moment lichtjaren voor. Bij Airbus zitten we op een up.

Terug naar de markt in zijn geheel: we zien dat de beurzen iets hoger liggen, zoals grotendeels verwacht. De handel kijkt naar de Amerikaanse futuresmarkten, die er iets beter voor staan. De dollar beweegt zijwaarts, terwijl de goudprijs weer hoger is. Ook zien we dat de obligatiemarkten consolideren. Bitcoin staat momenteel iets lager, net boven de 58.000 dollar.

Bij de individuele aandelen noteert Adyen vrijwel vlak, nadat Worldline in Frankrijk een winstwaarschuwing gaf. Adyen en Worldline beschouwen we echter als twee totaal verschillende bedrijven. Adyen staat er veel beter voor. Voor de lange termijn beoordelen we Adyen als neutraal, maar bij een beter marktsentiment verwachten we nog steeds dat de koers verder zou kunnen oplopen.

Randstad wint 2%, maar daar blijven we weg. InPost wint eveneens 2%, nadat een grote aandeelhouder opnieuw een aanzienlijk pakket aandelen heeft verkocht. Dit valt op.

Ook SIF Holding wint 3%, maar dat aandeel vinden we veel te duur. Op de Belgische beurs ligt Umicore momenteel 2% hoger. We hebben het eerder gehad over Umicore in verband met CATL, dat de lithiumproductie op korte termijn afbouwt.

Verder staat het aandeel Brederode 3% hoger en daar zien we een verdere stijging in.

Wat betreft Sofina, dat aandeel is recent naar boven uitgebroken en wint nu een half procent. We zitten al op een stijging in Sofina en overwegen het aandeel toe te voegen aan onze Free Ride Portfolio. We bekijken nog op welk moment dat verstandig is.

Op de Franse beurs zien we dat Kering, het luxebedrijf, 2% hoger staat, maar daar blijven we vooralsnog weg. Ook andere luxe-aandelen staan wat hoger.

Op de Duitse beurs zien we overwegend plussen. De Duitse beurs blijft sterk liggen, ondanks de economische problemen in Duitsland. Dit komt mede door de zware weging van SAP binnen de DAX. Rheinmetall doet een stapje terug en staat nu 1% lager. Ondanks deze daling zien we bij Rheinmetall een stijgende trend, maar we hebben onze positie onlangs wel verkleind. We blijven echter op lange termijn positief over het aandeel, al ligt er rond het huidige niveau enige weerstand.

Al met al staan de beurzen iets hoger. We zijn het eens met partijen zoals Mohamed El-Erian, voormalig Pimco-medewerker, dat we op korte termijn meer volatiliteit kunnen verwachten. Dit zegt niets over de onderliggende trend, maar de markt blijft vrij onrustig.

Hoewel we denken dat Amerika op korte termijn mogelijk verdere stijgingen laat zien door een soort van opportunisme, zegt dit niets over het verdere verloop van september.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.