Navigation

Markt update: Franse CAC geeft alle winsten van dit jaar uit handen

Even een tussentijdse update van de gang van zaken op de financiële markten. We zien dat Europa verslechterd is. Terwijl de AEX het verlies nog binnen de perken houdt met een daling van 0,7%, staan de Belgen 1,3% lager, de Duitsers 1,4% en Parijs moet bijna 2,5% inleveren. De Franse CAC heeft alle winsten van dit jaar nu uit handen gegeven.

Op de Franse beurs is zichtbaar dat de financiële waarden sterk naar beneden gaan. Société Générale staat 5% lager, AXA staat ook 5% in de min en Crédit Agricole moet 4% terug. Ook andere financiële waarden in Frankrijk zijn zwak en Thales valt op met een verlies van 5%.

De daling komt door de zorgen over wat er gaat gebeuren als Le Pen aan de macht komt. Er wordt verondersteld dat dit financiële gevolgen kan hebben en tot nog minder budget displine gaat zorgen. Zie ook dit artikel. Het geeft ook aan hoe fragiel Europa nog steeds is als eenheid.

We weten ook dat de soep nooit zo heet wordt gegeten als zij wordt opgediend, en daarom moeten we deze neerwaartse beweging laten uitrazen. Daarna moeten we kijken wat de tweede reactie gaat worden.

Op de rentemarkten zien we momenteel enige verbetering. Obligaties worden gekocht als veilige haven. Het tienjarige Amerikaanse papier staat op 4,21%, het Duitse papier op 2,36% en het Franse papier noteert op dit moment ook wat beter op 3,17%. Maar dat is nog geen garantie.

De Amerikaanse futuresmarkten zijn ook meegedaald met Europa. Als Amerika nu opent, zouden we redelijke verliezen zien, met de Nasdaq die van de plus naar de min is gegaan. Dit is puur op Europees sentiment gebaseerd. Amerika zou inderdaad bij de huidige indicatoren dam wel lager openen, maar daarna moeten we kijken of de Amerikanen er niet heel anders over gaan denken.

De Fanse situatie zien we als een tijdelijk fenomeen, maar durven niet te zeggen hoe lang het zich blijft doorzetten. Als bankaandelen te ver dalen, kan dit natuurlijk ook een overspil effect hebben. Dat zien we nu nog niet gebeuren, maar we moeten het wel nauwlettend blijven volgen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.