Navigation

Markten: Adyen uitblinker - alarmbel staal China door Baowu dringt door

Een korte tussentijdse update over de gang van zaken op de Europese beurzen. Momenteel zien we dat de handel met beperkt enthousiasme is gestart. Er zijn kleine winsten te zien, waarbij Adyen opvalt met een stijging van 6%. De cijfers van Adyen waren goed, maar er zijn ook onderliggende vraagtekens. Deze cijfers hebben we reeds besproken op onze website.

Daarnaast kwam Envipco met haar resultaten, die momenteel lager staan, maar we zien juist opwaarts potentieel in dit aandeel. Verder hebben we te maken gehad met Fastned, dat een daling van 0,7% laat zien. We geloven dat Fastned actief is in een veelbelovende sector, maar wachten nog steeds met handelen.

NN Group noteert op dit moment 2% lager na het bekendmaken van de cijfers. Deze dip vinden we overdreven en zien hier een mooie tradingkans.

Voordat we verder gaan, willen we melden dat de nieuwsdiensten het alarmerende bericht uit de staalindustrie van gisteren hebben opgepakt, wat wij al eerder hadden gebracht. Het Chinese Baowu Steel laat namelijk een duidelijke alarmbel horen met betrekking tot de Chinese staalindustrie. Het artikel is te vinden op onze website.

Terug naar de huidige stand van zaken: we constateren dat de futuresmarkten in Amerika wat hoger liggen. Dit zou in de loop van de dag verdere ondersteuning kunnen bieden. Tegelijkertijd zien we dat de rente wat is gedaald, wat gunstig is. De dollar beweegt zijwaarts, goud is iets gestegen en olie stabiliseert. Ondertussen ligt crypto op dit moment iets lager.

We kunnen concluderen dat de handel waarschijnlijk weer zal wachten op Amerika, waarbij de omzetten laag blijven. We willen ook benadrukken dat de markt, zoals we eerder hebben genoemd, een 'teflonlaag' lijkt te hebben opgebouwd tegen geopolitieke spanningen en oorlogen. Dit kan natuurlijk altijd omslaan, maar op dit moment lijkt de "opwaartse correctie" na de neerwaartse beweging door de afbouw van de yen carry trade zich voort te zetten.

De bedrijfsresultaten zijn over het algemeen redelijk te noemen. Hoewel NN Group nog niet stijgt, denken we dat dit wel zal gebeuren. Wat betreft Adyen, ook hier waren de cijfers beter dan verwacht, hoewel we voor de lange termijn neutraal blijven over het aandeel. Al met al een wat matige tot vriendelijk start in Europa.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.