Navigation

Markten: verdeeld met Fastned fors hoger - tussentijdse update

Dit is een tussentijdse update van de ontwikkelingen op de financiële markten. We zien dat Europa gemengd tot iets hoger is geopend. Daarbij valt op dat het aandeel Alfen 4% lager staat, na de aankondiging van een reorganisatie.

Het aandeel Fastned stijgt met meer dan 7% na het bekendmaken van de cijfers. Hoewel we denken dat dit een klassiek geval is van sell-on-rallies. Fastned is een fascinerend bedrijf, maar we zijn van mening dat de markt nog steeds te uitdagend is en dat het bedrijf waarschijnlijk nog meer kapitaal zal moeten ophalen.

In de markt worden ook beter dan verwachte cijfers van Ericsson opgemerkt, wat de koers doet stijgen. Dit heeft ook een positief effect op Nokia, waar we zitten op een stijging, wat we beschouwen als een gokkerspositie. Op de Belgische beurs zien we Argenx 1% hoger staan, dankzij positief nieuws.

Kijken we naar het bredere plaatje, dan zien we dat de Amerikaanse futuresmarkten verdeeld zijn. De rente geeft ook een gemengd beeld. De dollar blijft vlak, terwijl olie sterk lager staat, na een artikel in de Amerikaanse media dat Israël niet van plan is om, als reactie op Iran, oliefaciliteiten aan te vallen. Wat er daadwerkelijk gaat gebeuren, is echter nog afwachten. Op dit moment noteert de goudprijs stabiel en staat bitcoin, na de recente rally, iets lager op $65.800.

De markten blijven afwachtend, ondanks een beter presterend Amerika gisteren, terwijl het beeld in Azië verdeeld was. De toon is over het algemeen positief, maar we zullen moeten afwachten of er later vandaag toch nog een opwaartse beweging in de koersen komt, afhankelijk van de Amerikaanse ontwikkelingen.

Als we een paar andere aandelen bekijken, zien we dat Zalando momenteel zwak presteert. Delivery Hero staat lager na een downgrade door een Anglo-Saksische broker. Just Eat staat op dit moment een half procent lager.

Op de Franse beurs is het beeld eveneens verdeeld. Accor wint anderhalf procent en Airbus staat een procent hoger.

De start van de dag is wat minder enthousiast dan eerder werd verwacht. We blijven echter wachten op verdere ontwikkelingen vanuit Amerika.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.