Navigation

Markten: iets hoger - ING beter - GLPG sterk en meer - korte update

Even een korte update van de gang van zaken op de financiële markten. Momenteel zien we dat de Europese beurzen iets hoger staan, waarbij Amsterdam het goed doet door de winst van ING, dat ongeveer 2,5% stijgt vanwege positieve uitspraken tijdens haar beleggersdag. Deze uitspraken zijn duidelijk bullish.

We zien de AEX 0,8% hoger, Parijs 0,6% hoger, de Belgische beurs 0,3% hoger, en de Duitse beurs 0,7% hoger. De Amerikaanse futures zijn iets aangetrokken, maar laten nog altijd een verdeeld beeld zien als ze hier blijven liggen voor de opening van de Amerikaanse beurs. De rente is iets gedaald met het Amerikaanse 10-jaarspapier op 4,23% en het Duitse papier op 2,37%.

Naast ING zien we ook dat Galapagos een uitschieter naar boven is, met een stijging van 8%. Dit heeft te maken met nieuws dat is uitgekomen. Galapagos heeft namelijk gemeld dat het tijdens het jaarlijkse European Hematology Association congres veelbelovende resultaten heeft gepresenteerd, wat verband houdt met therapieën voor lymfeklierkanker. Wij sluiten niet uit dat Galapagos verder zal stijgen, hoewel het een aandeel is met een hoog risico.

Verder ligt de dollar vlak, de olieprijs is momenteel iets lager, maar is aangetrokken vanaf dieptepunten. Goud en zilver staan onder druk en Bitcoin moet ook een stap terug doen en ligt net boven de 66.000 dollar.

Kijken we naar individuele aandelen, dan zien we naast ING en Galapagos dat ASMI 3% stijgt. Ook Besi doet het goed met een winst van 2%. Op de Belgische beurs, waar Galapagos ook deel van uitmaakt, wint Aedifica een procent.

In Parijs zijn de luxe-aandelen en auto-aandelen gedeeltelijk in herstel, waaronder Stellantis dat 1,5% stijgt. We denken ook dat Stellantis voldoende is gedaald en weer kan gaan stijgen.

Op de Duitse beurs zien we momenteel dat Zalando 1% stijgt als één van de grotere winnaars. Adidas reageert zeer rustig op de berichten over grootschalige fraude in China en staat een procent lager. Toch zouden we wachten tot er meer nieuws naar buiten komt om meer duidelijkheid te krijgen over deze fraudeontwikkelingen.

De beurzen in Europa staan dus iets hoger, waarbij de beleggersdag van ING als duidelijk bullish kan worden gekenmerkt, en wij zien dit als een steun voor de rest van de Nederlandse financiële aandelen.

Of de dagtrend als geheel op de indices zich vandaag meteen zal voortzetten, zal moeten blijken. We hebben wel iets in te halen nadat we vorige week erg zwak lagen in Europa. Veel zal ook afhangen van hoe de koersontwikkeling vanmiddag op de Amerikaanse beurs weer is.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.