Navigation

Markten: bij zeer lage newsflow iets beter - tussentijdse update - Fed - Adyen - Zalando

Een tussentijdse update van de gang van zaken op de financiële markten. We zien dat Europa de neiging heeft om de bewegingen in Amerika te volgen. De futures voor de Amerikaanse markten zijn licht gestegen, al blijft dit binnen een beperkte bandbreedte. Europa staat iets hoger over linie.

Tegelijkertijd is de rente enigszins gedaald, wat nu een belangrijk onderwerp is. Het gaat echter niet alleen over de kapitaalmarktrente, hoewel die daar natuurlijk op reageert op wat de Federal Reserve morgen zal besluiten met betrekking tot de officiële rentetarieven.

De vergadering is vandaag begonnen, en morgen zullen we meer weten. Ons vermoeden is dat het niet veel verschil zal maken of de rente met 25 of 50 basispunten wordt verlaagd. Wat vooral van belang zal zijn, is de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell, en hoe hij de toekomst inschat.

In de aanloop naar deze vergadering lijkt de markt een afwachtende houding aan te nemen met een redelijke toon tot nu toe.

Wat betreft het nieuws van vandaag, is het relatief rustig, behalve het grote nieuws uit Amerika van Intel en Microsoft, waar we eerder over hebben bericht. En dat de Duitse ZEW weer is verslechterd. Verder blijft het vrij stil.

Als we naar andere indicatoren kijken, zien we dat de dollar stabiel blijft, de goudprijs iets is gedaald, en de olieprijs op dit moment ook vlak is. Daarentegen staat Bitcoin momenteel 2% hoger, op $59.300.

Bij de individuele aandelen valt op dat Universal Music Group (UMG) bijna 3% winst boekt. UMG heeft vandaag een beleggersdag, en hoewel we op de lange termijn weinig potentie zien, denken we dat UMG op de korte termijn wellicht een stijging kan meemaken, mede door een verhoogde outlook.

Adyen wint 2%, en zoals we al eerder aangaven, wordt het nieuws rond Adyen steeds positiever. Hoewel we het aandeel als neutraal beschouwen (maar overhellen naar een meer positieve houding), denken we dat er op de korte termijn wellicht ruimte is voor verdere stijging.

AMG blijft ook winnen, met een stijging van 5%, geholpen door een tijdelijk herstel van de lithiumprijzen. Ook Umicore presteert 3% beter op de Belgische beurs, mede dankzij de stijging van de lithiumprijzen.

Solvay wint eveneens 3%, maar hier doen wij verder niets mee.Verder zien we dat Fastned 7% hoger staat vanwege een mogelijke deal in Londen. Dit is goed nieuws, maar het staat nog niet zwart op wit. We vermoeden dat Fastned opnieuw geld zal ophalen, en mogelijk een keer met een winstwaarschuwing komt op de korte termijn. Daarom laten we dit aandeel links liggen.

Zalando, waar we het eerder over hadden, staat 5% in de plus. Dit komt deels door de verwachting dat een bedrijf als TEMU het moeilijker gaat krijgen in Europa vanwege aangepaste douanewetten. Desondanks vinden we Zalando te duur geprijsd.

Als we terugkijken naar de totale markt, valt op dat bij een zeer lage nieuwsflow de stemming vriendelijk is. Maar de echte richting van de markt zal pas duidelijk worden na de vergadering van de Federal Reserve morgen en de toelichting van Chairman Powell tijdens de persconferentie.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.