Navigation

Markten: vriendelijke stemming in Europa - tussentijdse update

Even een tussentijdse update van de ontwikkelingen op de financiële markten. We zien momenteel dat de Europese beurzen iets hoger noteren. De winsten blijven binnen een beperkte marge, maar er kan gesteld worden dat de handel opnieuw voorzichtig omhoog kijkt in aanloop naar de Federal Reserve-meeting die vandaag begint. Morgen wordt bekendgemaakt wat er met de rente gaat gebeuren.

BlackRock heeft gewaarschuwd dat de verwachtingen ten aanzien van de rente te optimistisch zijn in de markt, en heeft daarom obligaties op underweight gezet, maar dat mag "de pret" niet drukken tot nu toe.

Terug naar Europa: de AEX doet het goed met een winst van 0,5%, waarbij Philips opvalt met een stijging van 0,2%. De chipsector is verdeeld.

DeAmerikaanse futuresmarkten zijn licht gestegen. Dit sluit aan bij het beeld dat de markt momenteel toch een zeker optimisme uitstraalt. De aantrekkende futures weerspiegelen het Europese sentiment.

Er wordt verwacht dat zowel de S&P-futures als de Nasdaq-futures mogelijk nog verder zullen stijgen, door het huidige optimisme in aanloop naar de Amerikaanse marktopening. Hoewel dit wellicht niet volledig zal worden waargemaakt na de opening, wordt de bovengrens wel getest op futures.

Dit omdat bedrijven zoals Intel, dat momenteel door een reorganisatie gaat, hogert staat voorbeurs en Microsoft de grootste aandeleninkoop in zijn geschiedenis heeft aangekondigd.

Wat betreft de rentemarkten zien we dat de kapitaalmarktrente weer iets is gedaald. De goudprijs is licht gestegen, olie blijft stabiel, en de prijs van Bitcoin is gestegen tot 58.700 dollar.

Als we naar individuele aandelen kijken, zien we dat AMG een winst van 3% boekt. Ook Fastned wint 9%, door de kans dat het een grote order in Londen binnenhaalt. Echter, we willen benadrukken dat deze deal nog niet definitief is. De stijging is misschien terecht, mocht de deal doorgaan, maar we blijven voorzichtig, aangezien er op korte termijn nog onzekerheden zijn en er mogelijk nieuw kapitaal moet worden aangetrokken.

Op de beurs van Brussel zien we dat D'Ieteren lager noteert. We hebben hier eerder winst genomen nadat we op 72 euro waren ingestapt. Het bedrijf heeft nu echter te maken met een te hoge schuldenlast.

In Frankrijk wint het luxeconcern Hermès 1%. We blijven voorzichtig met luxe-aandelen. Op de Duitse beurs zien we dat Zalando 2% stijgt, maar dit is een aandeel waar we voorlopig van wegblijven.

Alles bij elkaar sluiten we niet uit dat de markten zich momenteel positioneren in aanloop naar Amerika, wat kan leiden tot verdere stijgingen. Deze stijging hoeft echter niet per se vastgehouden te worden, aangezien de markt aan de andere kant nog steeds voorzichtig is in afwachting van de beslissing van de Federal Reserve op woensdag met betrekking tot de rente.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.