Navigation

Markten: hoger met Carrefour lager - rente iets hoger

Even een korte update van de gang van zaken op de financiële markten. We zien momenteel dat de Europese markten hoger liggen met winsten tussen 0,4% en 0,6%. De koers van ING stijgt verder, na een uiterst positieve beleggersdag gisteren, en wij verwachten dat deze trend zich zal voortzetten.

Het aandeel van Carrefour staat momenteel ongeveer 9% lager. Volgens marktpartijen komt deze daling doordat het Franse Ministerie van Financiën een boete van €200 miljoen heeft opgelegd aan het bedrijf. Deze boete heeft betrekking op beschuldigingen over de manier waarop Carrefour zijn franchisenemers behandelt.

Laten we eerst verder kijken naar de indicatoren. We zien dat de rente iets is opgelopen. De S&P 500 index laat momenteel geen duidelijke richting zien. De dollar blijft vlak, de olieprijs consolideert, goud is een fractie hoger, en bij crypto zien we dat de koersdruk aanhoudt, met Bitcoin onder de $66.000.

Bij de individuele aandelen zien we dat de koers van Alfen 2% hoger ligt dankzij een order in België. DSM Firmenich wint 1,5%, mede dankzij een upgrade van een grote broker voor Symrise. Umicor herstelt op de Belgische beurs met een stijging van 3%. We moeten nu afwachten of er een bodem wordt gevormd, wat mogelijk een opwaartse kans in het aandeel kan betekenen. Nu dus nog niet.

Op de Franse beurs doen de chipwaarden het goed en Schneider Electric staat 2% hoger na een brokers upgrade. Zoals eerder vermeld, ligt Carrefour nu 9% lager. De banken en luxe aandelen tonen nog geen duidelijke richting.

Op de Duitse beurs zien we herstel bij Siemens en Commerzbank, terwijl Rheinmetall 2% wint dankzij positieve orderinstromen en de presentatie van een nieuwe tank.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.