Navigation

Markten: richtingloos en stil - straks detailhandelsverkopen Amerika

Markten: richtingloos en stil - straks detailhandelsverkopen Amerika

Even een tussentijdse update van de gang van zaken op de financiële markten. In de aanloop naar de detailhandelsverkopen om half drie in Amerika, zien we iets hogere noteringen op de Europese indices. De winsten liggen tussen de 0,2% voor België tot 0,5% voor Nederland en Parijs, terwijl Duitsland 0,3% wint.

Tot nu toe kenmerkt de markt zich door weinig bedrijfsnieuws, wat de markten rustig houdt. Je kunt zelfs spreken van een stille markt.

Tegelijkertijd kunnen wij het enthousiasme dat de Amerikanen gisteren lieten zien in de technologiesector niet nabootsen. Mogelijk dat de detailhandelsverkopen in Amerika nog enige richting gaan bepalen.

We moeten ook rekening houden met het feit dat de Amerikaanse beurs morgen gesloten is vanwege een feestdag. Dit betekent dat het onduidelijk is hoe de markten vanmiddag de rest van de dag bewegen.

Het kan zijn dat we in Amerika opnieuw stijgingen zien door shortcovering en het in de markt pompen van liquiditeit, vooral in de technologiesector, maar er zijn ook handelaren die verwachten dat er vanmiddag juist winstnemingen plaatsvinden in de aanloop naar de vrije dag morgen.

De obligatiemarkten zijn verdeeld, de dollar is iets sterker geworden, de olieprijs is momenteel gemixt en de prijzen van goud en zilver noteren iets lager. De cryptomarkten blijven zwak, met Bitcoin rond de $65.500.

Bij de individuele aandelen valt op dat de Franse banken blijven haperen, wat Europa tegenhoudt. In Nederland is DSM-Firmenich 3,3% hoger. We zijn positief over DSM-Firmenich en verwachten meer winsten van dit aandeel. De recente strategie-presentatie van het bedrijf was positief, wat nu begint door te werken in de koers.

De financials staan ook aan de pluszijde met winsten van ruim een procent, wat we nog beperkt vinden. Alfen wint 4,5% door een nieuwe order in België, maar we zien deze stijging als tijdelijk omdat we denken dat de problemen bij Alfen qua winstgroei nog niet voorbij zijn. AMG moet 3% terug en we verwachten een nieuwe winstwaarschuwing van dit bedrijf.

In België doet onder meer Dieteren het goed en heeft Umicore een goede dag met een winst van 2%. Op de Franse beurs blijft het beeld onduidelijk, terwijl op de Duitse beurs Qiagen 2,7% wint en Rheinmetall 1,5% in de plus staat. Adidas staat nog steeds onder druk staan na een mogelijk ontluikend schandaal in China.

Nu eerst naar de data van de detailhandelsverkopen in een zeer stille markt en dan maar eens kijken of we nog een duidelijke richting gaan bepalen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.