Navigation

Markten: nerveus en lager door storing Microsoft - geruchten grote cyberaanval

Markten: nerveus en lager door storing Microsoft - geruchten 
 grote cyberaanval

Even een tussentijdse update van de gang van zaken op de financiële markten. We zien momenteel dat deze lager noteren. Dit komt nadat bekend werd dat Microsoft een gigantische storing heeft. Ook CrowdStrike blijkt flinke problemen te hebben. Het gevolg is dat luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen aan de grond houden.

Het zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld de London Stock Exchange op dit moment te maken heeft met storingen in de handel. Dit alles gebeurde net voor de opening.

De markt reageert nerveus omdat dit als een mogelijke cyberaanval wordt beschouwd, hoewel daar geen bewijzen voor zijn.

We willen benadrukken dat, als dit geen cyberaanval is, de markten waarschijnlijk tot rust komen. Op dit moment zijn er echter te veel onzekerheden om conclusies te trekken.

Bij de individuele aandelen staat het Duitse Sartorius 15% lager. Dat is een aandeel waar we overigens niets mee doen. Daarnaast zien we dat Akzo 1,5% in de min staat, net als Philips. Bij de chipwaarden presteren Besi en ASMI iets beter, maar dit is tot nu toe geen overtuigende beweging.

Bij de rentemarkten zien we een iets opwaarts rentepatroon tot nu toe vandaag: de yields zijn wat opgelopen, de dollar is iets sterker geworden, goud staat lager, olie staat momenteel in de min en bij de cryptomarkten zien we dat Bitcoin zijwaarts beweegt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.