Navigation

Markten: hoger met goud dat ook in de plus staat - tussentijdse update

Markten: hoger met goud dat ook in de plus staat - tussentijdse update

Even een tussentijdse update van de gang van zaken. We zien dat de Europese beurzen evident hoger liggen, waarbij de winsten rond de 1,5% liggen, met Parijs bijna 2% hoger. Dit wordt ondermeer veroorzaakt door de luxe-aandelen en ook de autofondsen zijn sterk. De luxe-aandelen profiteren van de verwachting dat ook China, na de renteverlaging gisteren van de Federal Reserve met 50 basispunten, meer ruimte heeft voor stimuleringsmaatregelen.

De handel gaat op weg naar Amerika in een opperbeste stemming, met futuresmarkten die momenteel een duidelijk hogere opening van Amerika voorspellen. De S&P 500 wordt rond de 85 punten in de plus geïndiceerd en de Nasdaq rond de 383 punten.

Dat is uiteraard een momentopname waarbij op dit moment de bovenkant van de candle, dus de wicks daarvan, worden getest nadat de Fed de rente verlaagde. Het hoogste punt dat toen werd bereikt, wordt nu getest op de futuresmarkten. Als dit standhoudt, betekent het dat we richting nieuwe intraday-records gaan op de S&P 500-index.

In Europa liet Noorwegen de rente onveranderd en straks gaan de Britten nog hun rentebesluit bekendmaken.

Kijken we naar andere indicatoren, dan zien we dat obligatiemarkten die gisteren nogal tam reageerden momenteel verdeeld liggen. De dollar is duidelijk zwakker geworden.

De goudprijs is weer bezig met een klim en benadert nu ook het hoogste punt van na de Fed beslissing. Er is nog ongeveer 10 dollar te gaan om de top te bereiken gelijk aan nadat de Fed gisteren haar rentebesluit nam. Het is niet uitgesloten dat deze rally zich vandaag voortzet. Of alle winsten worden vastgehouden is een tweede op dagbasis. We zitten trouwens al langer op een stijging van goud.

Olie staat lager en trekt zich weinig aan van alle piepers, walkie-talkies en zonnepanelen die ontploffen bij Hezbollah-terroristen.

De cryptomarkt noteert hoger met Bitcoin op 62.400 dollar. Crypto heeft dus positief gereageerd als risicovolle belegging op de lagere rente.

Terug naar aandelen. We denken dat de markten in principe de onderliggende opwaartse trend vasthouden. Maar we willen ook benadrukken dat het helemaal niet duidelijk is of deze beweging die we nu zien de juiste is als tweede reactie op de Federal Reserve. Zie ook hoe Anthony Crudele hier tegen aan kijkt.

Het blijft immers de vraag of de markt wel of geen harde landing ziet. Dit kan nog altijd tot korte termijn volatiliteit zorgen.

Bij de individuele aandelen blijft Adyen klimmen. Zoals aangegeven de afgelopen dagen hielden we er al rekening mee dat Adyen op de korte termijn zou kunnen stijgen. Hoewel we voor lange termijn neutraal zijn, beginnen we steeds meer over te hellen naar een positieve visie ook voor de lange termijn.

Tevens zien we dat de chip-aandelen het goed doen en Prosus wint 4%, onder meer door de stijging van de Hongkong-beurs.

In ieder geval geldt dat we in een opperbeste stemming naar vanmiddag gaan, naar de opening van Wall Street.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.