Navigation

Markten: data VS overwegend neutraal - kans sell op rallies

Even een tussentijdse update van de stand van zaken op de financiële markten, nadat we zojuist de jobless claims hebben gekregen die op 238.000 uitkwamen, tegen een verwachting van 235.000. Daarnaast waren de housing starts iets zwakker dan verwacht.

We zien dat de markten hierop verdeeld reageren. De S&P-futures blijven hoger liggen, evenals de Nasdaq-futures, waarbij de Nasdaq-futures reageren op een koersrally van Nvidia voorbeurs met 3,5%.

In Europa zien we momenteel een verdeeld beeld, hoewel de markten over het algemeen hoger noteren. Amsterdam en Parijs staan ongeveer 0,7% hoger, terwijl Duitsland 0,4% wint en België zo'n 0,2% stijgt.

Als we naar de rentemarkten kijken, zien we dat het effectief rendement iets is opgelopen. De dollar is fractioneel sterker geworden en de olieprijs is iets hoger. Goud weet ook weer te stijgen, terwijl we bij de cryptomarkten momenteel weer wat vraag zien, waardoor Bitcoin net boven de 66.000 dollar staat.

De markten zijn sterk gefocust op het aandeel Nvidia en op andere tech-gerelateerde waarden. Momenteel wordt Amerika dus hoger ingeschat. Of deze winsten worden vastgehouden moet nog blijken.

Dit gezien de hype die wel heel groot is geworden rond het aandeel Nvidia en gerelateerde aandelen. Dat zijn vaak momenten waarop er juist wordt verkocht tijdens stijgingen van speculanten die nog instappen. We hebben het niet over de lange termijn, maar wel over de handel op dagbasis. We zijn dus enigszins voorzichtig.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.