Navigation

Markten: vlak met ASR iets lager - Avantium onderuit - UCB hoger - tussentijdse update

Hierbij een tussentijdse update over de gang van zaken op de financiële markten. We zien dat de indices dicht bij hun oorspronkelijke niveaus blijven, met bewegingen van slechts enkele tienden van procenten.

De handel wordt momenteel gekenmerkt door lage omzetten, vooruitlopend op de bekendmaking van de herziening van de werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten later vandaag. De futuresmarkten in Amerika suggereren dat Wall Street vanmiddag wat hoger zal openen, maar dit kan uiteraard nog veranderen.

Wat individuele aandelen betreft, staat Avantium momenteel 10% lager. De cijfers vonden wij zelf ook niet erg sterk. Het is waarschijnlijk dat Avantium in de toekomst nog meer kapitaal zal moeten ophalen, wat mogelijk leidt tot verwatering van het aandeelhouderskapitaal. (Zie ook artikel in onze feed.)

Kendrion staat ongeveer 1% lager na de bekendmaking van hun cijfers en doen we niks mee. Verder zien we dat het aandeel ASR bij de hoofdfondsen bijna 2% verliest. Hoewel de cijfers goed waren, vonden wij ze niet sprankelend. Als je al in ASR geïnvesteerd bent, zouden we blijven zitten, maar we vinden het aandeel niet aantrekkelijk genoeg om bij te kopen.

Op de buitenlandse beurzen is het beeld vergelijkbaar. In Brussel zien we dat UCB momenteel 1% wint, en we verwachten dat dit aandeel nog verder kan stijgen. In Parijs wint ArcelorMittal, dat ook in Amsterdam genoteerd is, eveneens 1%.

Op de Duitse beurs blijven de koersen dicht bij huis met kleine verschillen. Rheinmetall wint hier ongeveer 0,5%. Onlangs hebben we onze winst in dit aandeel deels verzilverd door gedeeltelijk winst te nemen, maar we blijven de rest aanhouden.

Al met al kunnen we concluderen dat het beeld gemengd is. De valutamarkt kiest geen duidelijke richting, de olieprijs is iets lager, goud wacht af, en de cryptomarkt ligt momenteel iets hoger.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.