Navigation

Markten: iets beter - ook afwachtend - tussentijdse update

Europa begint de dag in de plus. De handel reageert vrij nuchter op het nieuws dat Joseph Biden uit de race voor het presidentschap stapt, wat al verwacht werd. Ondertussen is de Amerikaanse futuresmarkt iets aangetrokken, hoewel deze momenteel van hun toppen af zijn. De rentemarkten liggen er verdeeld bij en de dollar toont geen duidelijke richting.

Goud kende vrijdag enige winstnemingen en kiest nu wederom voor de opwaartse zijde. Olie noteert iets lager en de koersen van crypto dalen. Ethereum staat momenteel rond de 3470 dollar. De dip in crypto kan te maken hebben met onzekerheid over wie Joseph Biden gaat opvolgen, waardoor de markten afwachten.

Bij de individuele aandelen zien we in Amsterdam dat de koers van Prosus weer hoger ligt en ook Philips doet het goed. Tegelijkertijd daalt Shell met 0,6%. De trend blijft opwaarts.Bij de midcap-bedrijven zien we Just Eat hoger staan en Basic-Fit is ook beter en komt binnenkort met cijfers. Bij Basic-Fit is er momenteel geen reden om actie te ondernemen.

Op de Belgische beurs staat Aedifica steeds meer in de belangstelling. JP Morgan publiceerde vorige week vrijdag een positief rapport over Aedifica. We overwegen om te kijken of het aandeel inderdaad naar boven kan uitbreken, aangezien het nu in de oogstfase lijkt te komen.

Op de Franse beurs tonen de luxewaarden enig herstel en op de Duitse beurs ligt Siemens Energy iets hoger. Commerzbank laat een stijging zien van 1,5% en wordt nog steeds gezien als een financiële waarde met potentieel voor een stijging.

Al met al zien we in Europa een iets hogere start. We bewegen mee met de Amerikaanse futuresmarkten en het is afwachten hoe deze zich verder ontwikkelen. Ondanks de redelijke start blijft de handel onderliggend gekenmerkt door onzekerheden die elk moment kunnen toeslaan, althans op de zeer korte termijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.