Navigation

Markten: verdeeld en "suckers rally" Alfen doorgeprikt

Hierbij een korte tussentijdse update over de ontwikkelingen op de Europese beurzen. Het beeld is grotendeels hetzelfde als gisteren, namelijk licht stijgende indices.

Vanochtend zijn er ook enkele inkoopmanagersindexen uit Europa gepubliceerd. Deze zouden we over het algemeen als neutraal willen omschrijven, hoewel de outputprijzen in Duitsland wel een zorgpunt zijn.

In Amsterdam valt vooral het aandeel van Alfen op, dat een forse rally liet zien op de cijfers en nu wordt de winst uit handen gegeven. Op onze website hebben we al vermeld dat we deze stijging van Alfen beschouwen als een 'suckers rally'.

Met andere woorden, de situatie is niet zoveel verbeterd en beleggers worden mogelijk misleid. Dit is in detail terug te vinden op onze website.

Daarnaast presenteerde Aegon vanochtend zijn cijfers. Hoewel het aandeel op een up staat, zijn er bij ons enige twijfels gerezen.

Als we naar andere indicatoren kijken, zien we dat de futuresmarkten in de VS zijwaarts bewegen, de euro stabiel blijft, en goud iets is hersteld van een dieptepunt. Ondertussen noteert de olieprijs iets lager en zien we een kleine daling in de koers van Bitcoin, die nu rond de $60.900 ligt.

Kortom, we zien een gemengd beeld in aanloop naar de Jackson Hole-bijeenkomst van vanmiddag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.