Navigation

Markten: golf van cijfers - Europa iets hoger - kans sell-on-rips

Markten: golf van cijfers - Europa iets hoger - kans sell-on-rips

Even een tussentijdse update van de stand van zaken op de financiële markten die laat zien dat Europa iets beter presteert, met Frankfurt sterk in de winst met 1%. De Duitse aandelen weten vandaag te overpresteren ten opzichte van andere Europese beurzen, waarbij onder meer Sartorius en SAP sterke winsten laten zien, met SAP die 7% wint na de cijfers.

Hoewel we erkennen dat de cijfers van SAP sterk waren, doen wij hier niets mee, omdat we het aandeel te duur vinden. We blijven kiezen voor Oracle.

Wat betreft bedrijfsresultaten, zijn een trits van cijfers in Amerika uitgekomen waarvan verschillende zijn behandeld op onze website. In Europa zijn er ook verschillende bedrijfsresultaten geweest, waarbij in Amsterdam Akzo Nobel na de cijfers 3% daalt. We denken echter dat veel slecht nieuws al in de koers is verwerkt.

De chipsector in Amsterdam doet het goed, met ASMI 3% hoger, ASML 2% beter en Besi met 1% winst. Zoals gezegd, richten we ons in Nederland alleen nog op ASML voor nu. ASMI en Besi zien we ook als sterke bedrijven, maar we vinden deze aandelen een beetje duur, waardoor kleine tegenslagen tot aanzienlijke dips kunnen leiden.

Daarnaast kwam Wereldhave met redelijk goede cijfers, wat resulteerde in een winst van 5%. Hoewel we hier momenteel niets mee doen, is het zeker een kanshebber als we meer in vastgoed zouden willen investeren.

De Belgische beurs blijft verdeeld en Parijs ook, met Eden Red die 9% daalt na de cijfers.

Als we kijken nu naar Amerika laten de futuresmarkten momenteel een verdeeld beeld zien. Ook daar zijn verschillende bedrijven met cijfers gekomen, waaronder Coca-Cola, General Motors, Comcast, UPS en General Electric. Onze mening over deze cijfers staat reeds op onze website.

De dollar is iets sterker geworden, goud stijgt en blijft doordenderen, terwijl olie op dit moment iets lager noteert.

Op de cryptomarkten zien we Ethereum 2% hoger staan boven de 3500 dollar, mede door de introductie van spot ETF's vandaag. Zoals eerder gezegd, kan dit de koers tijdelijk verder opdrijven, maar we denken dat beleggers uiteindelijk weer zullen terugkeren naar Bitcoin, dat nu overigens 1% lager ligt op 66.700 dollar.

Nu gaan we naar Amerika, waar de markten zich momenteel op neutraal terrein bevinden. De volgende stap kan een verdere stijging zijn dankzij sterke cijfers, maar we sluiten niet uit dat er bij grote rallies vandaag weer sprake zal zijn van het zogenaamde "sell-on-rips" fenomeen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.